Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΘΟΡ ΧΕΪΕΡΝΤΑΛ: Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, ΕΘΝΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΈΡΓΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO

Νορβηγός εθνογράφος, εξερευνητής και συγγραφέας. Από τους πρωτοπόρους της πειραματικής αρχαιολογίας, επιχείρησε να αποδείξει ότι οι αρχαίοι λαοί είχαν την δυνατότητα να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις δια μέσου των ωκεανών. Το σύνολο των γραπτών του προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, ως μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας.
Ο Θορ Χέϊερνταλ γεννήθηκε στο Λάρβικ της Νορβηγίας στις 6 Οκτωβρίου 1914. Γιός ζυθοποιού σπούδασε ζωολογία και γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και ασχολήθηκε με την μελέτη των πολιτισμών της Πολυνησίας.

Πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε ζήσει στην Πολυνησία με τη γυναίκα του. Εκεί πείστηκε ότι οι αυτόχθονες ιθαγενείς είχαν καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και όχι από την Ασία, όπως πίστευε η επιστημονική κοινότητα. Για να αποδείξει την ορθότητα της υπόθεσης εργασίας του, σκέφτηκε να κατασκευάσει μια σχεδία, πιστό αντίγραφο ινδιάνικου μοντέλου και να αφεθεί στα ρεύματα του ωκεανού.Ο πόλεμος και η συμμετοχή του στην αντίσταση κατά των Γερμανών ανέβαλαν το εγχείρημά του, το οποίο πραγματοποιήθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Στις 28 Απριλίου 1947 σάλπαρε με την σχεδία «Κον-Τίκι» (όνομα αρχαίου θεού των Ίνκα) από το Καλάο του Περού. Στην σχεδία, που ήταν φτιαγμένη από κορμούς του δέντρου μπάλσα, επέβαιναν ακόμη πέντε φίλοι και συνεργάτες του και η μόνη τους επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν ένας ασύρματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χέιερνταλ δεν γνώριζε κολύμβηση.

Μετά από τρισήμισυ μήνες και αφού διάνυσε περίπου 5.000 ναυτικά μίλια (8.000 χιλιόμετρα) στον Ειρηνικό Ωκεανό, το «Κον Τίκι» με το πλήρωμά του έφθασε ασφαλές σε μιά ατόλη ανατολικά της Ταϊτής. Η ταινία που γύρισε ο Χέιερνταλ για την αποστολή του αυτή κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 1951 και το αντίστοιχο βιβλίο του μεταφράστηκε σε πάνω από 70 γλώσσες. Η υπόθεση εργασίας του επαληθεύτηκε εν μέρει πολλά χρόνια αργότερα, όταν έρευνες DNA έδειξαν ότι οι κάτοικοι της Πολυνησίας προέρχονταν και από την Νότιο Αμερική.

Τα επόμενα χρόνια ο Χέϊερνταλ πραγματοποίησε και άλλα ταξίδια θέλοντας να αποδείξει τις μεγάλες δυνατότητες των αρχαίων πολιτισμών στη ναυσιπλοΐα. Για τα ταξίδια αυτά και τις έρευνες του τιμήθηκε από πολλές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια παγκοσμίως.Ο Θορ Χέϊερνταλ πέθανε στις 18 Απριλίου 2002 στην Αντόρα της Ιταλίας, σε ηλικία 87 ετών. Έπασχε από καρκίνο του εγκεφάλου και μόλις διαγνώσθηκε η ασθένεια του αρνήθηκε να λάβει φαρμακευτική αγωγή και τροφή. Είχε νυμφευτεί τρεις φορές και από τους γάμους του απέκτησε πέντε παιδιά.

Το αναδημοσίευσα από  http://www.sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: