Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΩ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!

Διαλύεται το Ελληνικό Χρηματιστήριο ενώ έχουν απογειωθεί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων!!!

 
Διαλύεται το Ελληνικό Χρηματιστήριο ενώ έχουν εκσφενδονισθεί στο Θεό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να ξεπερνά για πρώτη φορά από το Μάιο το ψυχολογικό όριο του 7%!

Κι όλα αυτά στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup από όπου διαφάνηκε η επιφυλακτικότητα των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην προοπτική πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Πηγή: Bloomberg


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, η απόδοση των ελληνικών ομολόγων καταγράφει «άλμα» 38 μονάδων βάσης την Τρίτη, μετά την χθεσινή άνοδο 15 μ.β. διασπώντας για πρώτη φορά από τον φετινό Μάιο το «φράγμα» του 7%, στο 7,08% και διευρύνοντας το χάσμα από την απόδοση του γερμανικού ομολόγου βάσης bund (ήτοι το spread) στις 621 μονάδες βάσης. Σε ανάλογη τροχιά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ελληνικών ομολόγων, με αυτήν του 3ετούς να ενισχύεται στο 4,21% και του 5ετούς στο 4,99%.

«Αρχίζουμε να προσεγγίζουμε επίπεδα αποδόσεων που γεννούν αμφιβολίες για την δυνατότητα της Ελλάδας να αυτοχρηματοδοτείται", σχολίασε ο Christian Lenk, αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην DZ Bank AG στην Φρανκφούρτη, ενώ πρόσθεσε «Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά, γεγονός που ενισχύει τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες, τα ελληνικά ομόλογα κατέγραφαν απόδοση 19% από την αρχή του έτους, παρουσιάζοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς τίτλους μετά τους πορτογαλικούς (απόδοση 20%).


Πηγή: Bloomberg

Για την πανωλεθρία στο Χρηματιστήριο γράφει η Εφη Γκικοπούλου

Κάτω των 1.000 μονάδων κινείται πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς οι επιβαρυντικοί εγχώριοι παράγοντες που προϋπήρχαν έχουν χρονίσει με τη διόρθωση που λαμβάνει χώρα στις διεθνείς αγορές, κάνοντας τις συνθήκες ανάκαμψης πιο δύσκολες.
Διευρύνθηκαν οι απώλειες και στις ευρωαγορές μετά τις 12.00 καθώς ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία που καταρτίζει το Ινστιτούτο έκανε βουτιά στις -3,6 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες.

Όσο αφορά το χθεσινό Eurogroup, οι ευρωπαίοι στέκονται σκεπτικοί αναφορικά με την πρόωρη απεμπλοκή ης Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Ο συσχετισμός που τίθεται είναι ότι η απεμπλοκή από το μνημόνιο ισοδυναμεί με δημοσιονομική χαλάρωση. Αυτό αποτυπώνεται σήμερα σε αύξηση της απόδοσης του 10 ετούς ομολόγου άνω του 7% για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο φέτος.πηγή : Bloomberg

Ρευστοποιήσεις παρατηρούνται σε όλο το ταμπλό ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 4,5% με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν απώλειες άνω του 4%.

Απώλειες άνω του 8% καταγράφει η ΒΙΟ και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ 6% τουλάχιστον χαμηλότερα βρίσκεται η ΦΦΓΚΡΠ, ο ΤΙΤΚ, , η ΙΝΛΟΤ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και η ΤΕΝΕΡΓ. Ακολουθούν οι ΕΥΔΑΠ (-5,95%), η ΜΠΕΛΑ (-5,60%), η ΜΕΤΚΑ (-5,6%), τα ΕΛΠΕ (-5,33%), η ΔΕΗ (-4,41%), ο ΜΥΤΙΛ (-4,41%), ο ΟΠΑΠ (-4,3%) και ο ΟΤΕ (-3,46%).
Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες της τάξης του 5% στις 134 μονάδες, με την Attica Bank να βρίσκεται 6,94% χαμηλότερα, την ΑΛΦΑ (-6,62%) κάτω από τα 0,6 ευρώ, η ΕΤΕ (-4,09%), η Τρ. Πειραιώς (-4,07%) και η ΕΥΡΩΒ (-7,09%).

Για την Goldman Sachs όμως η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank παραμένουν τα top picks της σε ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες με σημερινή ημερομηνία, στην οποία αποδίδει σύσταση buy για τις δύο εν λόγω τράπεζες και neutral για τις Πειραιώς και Eurobank. Όσο αφορά τη μετατροπή του αναβαλόμενου φόρου σε φορολογική απαίτηση, αν η όλη μεταρρύθμιση δεν την λάβει υπόψη η ΕΒΑ στα επικείμενα stress test, «εκτιμούμε πως οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να βιώσουν μια μεταβατική πτώση του δείκτη τους κεφαλαιακής επάρκειας κατά 30-60 μονάδες βάσης, που αντιστοιχεί περίπου σε 1 δισ. ευρώ κεφαλαιακής ενίσχυσης στο σύστημα (3%-4% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής τους στην αγορά)».

Σημαντικές πιέσεις δέχονται και τα τραπεζικά warrants με το ΕΤΕΤΠ και ΠΕΙΡΤΠ σε νέα ιστορικά χαμηλά στα 0,37 ευρώ και 0,374 ευρώ αντίστοιχα ενώ το ΑΛΦΑΤΠ έχοντας ακόμα κάποια αξία υποχωρεί στα 1,16 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, απώλειες άνω του 9% σημειώνει η ΛΑΜΔΑ στα 3,58 ευρώ, ο ΑΒΑΞ (-6,36%), η ΦΡΙΓΟ (-7,12%), η ΙΝΤΚΑ (-6,04%) και η ΑΡΑΙΓ (-3,73%) μεταξύ άλλων.

Σημαντικό όγκο έχει πραγματοποιήσει το συμβόλαιο του FTSE με 12.100 συμβόλαια και με την τιμή τελευταία να διαμορφώνεται με discount 0,51%.

H συναλλακτική δραστηριότητα εντάθηκε μετά και από το σπάσιμο και των 980 μονάδων λόγω stop loss εντολών και margin calls. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 65 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,8 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Το ανάρτησα από http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: