Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΚΟΣ: ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ


  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 19 Οκτώβρη 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά του Αγρινίου καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στο Μεσολόγγι.

Το στέκι του εδώ και 15 ημέρες έχει γεμίσει κόσμο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πάνε εκεί και κουβεντιάζουν, αναλύουν την επικαιρότητα, αγωνιούν για το τι θα βγάλει η κάλπη. Έχουν περάσει άπαντες οι υποψήφιοι είτε για να αφήσουν την κάρτα τους απλά είτε για να συζητήσουν είτε απλά για να βγάλουν το λόγο τους και να φύγουν, ισχυριζόμενοι πως όταν έρθουν αυτοί στα πράγματα, θα σταματήσουν όλα τα ατομικά η κοινωνικά δεινά. 

Ο NISOS προσπαθεί να μην χάνει την ευκαιρία να παρίσταται και να λέει ευθαρσώς την άποψή του σε αυτούς τους διαλόγους και γι αυτό το λόγο πολιορκείται από πολλούς υποψηφίους διαφόρων κομμάτων. Άλλωστε όλα αυτά τα έχει βιώσει όπως συχνά πυκνά λέει -ίσως και με ένα παράπονο- και έχει δει την ατέρμονη υποκρισία, τον φαρισαϊσμό σε αυτούς τους κύκλους και έκτοτε απέχει συνειδητά από κάθε ενεργή ανάμιξη. Εδώ και δύο εβδομάδες όμως τι άλλαξε;

«Μου αρέσει να χαζεύω τους ανθρώπους αυτούς, να βλέπω τι φοράνε, πως μιλάνε, τις συσπάσεις του προσώπου τους όταν θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους, τον ατεκμηρίωτο -ως επί το πλείστον- αλλά γεμάτο βερμπαλισμό λόγο τους. Ξέρεις, οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που δε με αφήνει καθόλου ασυγκίνητο. Άλλωστε σε όλες τις εποχές το πρόβλημα με την άγνοια ήταν ότι συσσωρεύει αυτοπεποίθηση όπως προχωράει. Κι αυτοί που ανακάλυψαν αυτό το στέκι τις τελευταίες ημέρες, από όσο θα έχεις διαπιστώσει, είναι γεμάτοι άγνοια, που όμως θεωρούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ένεκα της εξωτερικής τους εμφάνισης και του φανφαρονισμού τους. Δυστυχώς κατορθώσαμε και κάναμε την πολιτική να μην έχει καμία σχέση με τα προβλήματα και της ανάγκες της κοινωνίας και του ανθρώπου ειδικά. Αυτοί εφευρίσκουν προβλήματα για κάθε λύση και μετά καλούν εμάς να τους ψηφίσουμε για να μας λύσουν το πρόβλημα. Είναι κάτι ανάλογο με τον ταλαίπωρο νεαρό που σκότωσε τον πατέρα του και ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου επειδή έμεινε ορφανός».

Κι όμως το θεωρεί συναρπαστικό όλο αυτό, να παρακολουθεί την απόλυτη παρακμή που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος κι ας του στερεί πολύτιμο χρόνο από τη μικρή Μαγιού και την αγαπημένη του Ινές. Όπως εκείνο το δειλινό που μπήκε μέσα ένας νεαρός με έναν μεσήλικα και άρχισαν να μοιράζουν κάρτες. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ο νεαρός ήταν υποψήφιος βουλευτής και ο μεσήλικας, πατέρας του. Ο λόγος του όμως, παρά το μικρό της ηλικίας του, είχε συνοχή και τον άκουσαν με ενδιαφέρον όσοι βρίσκονταν στο μαγαζί εκείνη την ώρα, ίσως γιατι τα έριχνε στο σύστημα. Κάπου εκεί παρενέβη ο NISOS.

«Ωραία τα είπε αλλά με πολύ γκρίνια και είναι νέος άνθρωπος. Αλλά δείτε ποιοι γκρινιάζουν, κανονικά οι γέροι, το θέμα είναι ότι σε αυτήν τη χώρα έχουμε μικρούς σε ηλικία γέρους. Ένας Γάλλος συγγραφέας έγραφε. Κάποιοι γκρινιάζουν επειδή τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια. Εγώ είμαι ευγνώμων που τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα».

Αυτά είπε, ήπιε τη μπύρα του και αποχώρησε πηγαίνοντας στο σπίτι να πλαγιάσει. Εκεί τον υποδέχτηκε με γκρίνια η μικρή Μαγιού. Αλλά δικαιολογημένη γκρίνια, την εγκατέλειψε δύο εβδομάδες τώρα…

Υγιαίνετε.Δεν υπάρχουν σχόλια: