Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ "ΑΜΦΙΠΟΛΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ; (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO)


Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Αμφίπολη και την ίδια στιγμη υπάρχει και άλλη ελληνική τοποθεσία στην οποία διεξάγεται ένα μεγάλο αρχαιολογικό σαφάρι που αναμένεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας εκπληκτικά ευρήματα. Πρόκειται για τον βυθό των Αντικυθήρων.

Ακολουθούν εικονες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Προς ώρας έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο των ερευνών και αναμέεται η έναρξη του δεύτερου κύκλου εργασιών που προβλεπεται εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Ένας ολόκληρος ιστορικός κόσμος περιμένει να αποκαλυφθεί 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας των Αντικυθήρων.

Τα μυστικά του περίφημου ναυαγίου της περιοχής, έχει την τύχη να εξερευνήσει ένας Κρητικός δύτης, εκπαιδευτής αυτοδυτών, ο Νίκος Γιαννουλάκης σύμφωνα με το flashnews.gr.

Είναι ο δεύτερος Κρητικός που καταδύεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ο πρώτος ήταν ένας από τους σφουγγαράδες που βούτηξαν όταν ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1900 ο οποίος και πέθανε κατά την έρευνα από τη νόσο των δυτών!

Φυσικά ο Νίκος Γιαννουλάκης δεν είναι μόνος του στο "ταξίδι" αυτό. Είναι μαζί με άλλους Έλληνες, Αμερικάνους, Αυστραλούς, Άγγλους, καθώς είναι μέλος της διεθνούς αποστολής, με την ονομασία "Επιστροφή στα Αντικύθηρα" που άρχισε νέες έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, 38 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του Ζακ Κουστώ.

Εξάλλου έχει να προσφέρει πολλά ακόμα η εξερεύνηση του ναυαγίου που έφερε στο φως τα αγάλματα του έφηβου των Αντικυθήρων και του Φιλοσόφου και τον εκπληκτικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον αρχαιότερο, πολυσύνθετο αστρονομικό, φορητό υπολογιστή, με τον οποίον προσδιορίζονταν οι θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης (καθώς και οι εκλείψεις) και των πέντε γνωστών κατά την αρχαιότητα πλανητών ενώ διατηρούσαν και πολυετές ημερολόγιο με μεγάλη ακρίβεια.
Στόχος πρώτης αποστολής... επετεύχθη
Το πρώτο μέρος της αποστολής διήρκεσε ένα μήνα, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, o Νίκος Γιαννουλάκης:

"Στην αποστολή αυτή έγινε πλήρης χαρτογράφηση της περιοχής του ναυαγίου και μερική υποβρύχια ανασκαφή, κατά την οποία βρέθηκε μεταξύ άλλων ένα χάλκινο δόρυ, το οποίο προέρχεται από άγαλμα".


"Το πεδίο έρευνας βρίσκεται από τα 38-42 μέτρα μέχρι 60-65 μέτρα βάθος. Υπάρχουν όμως και σημεία στα οποία θα καταδυθούμε στις επόμενες αποστολές μέχρι και τα 90 μέτρα, σε μια ακτίνα 150 μέτρων."

Οι νέες έρευνες θα κληθούν να ρίξουν φως στο θαλάσσιο εμπόριο της περιοχής και κυρίως στη διακίνηση έργων ελληνικής τέχνης, περίπου την περίοδο 60-50 πΧ.

"Στόχος είναι, μέσα από την έρευνα και τα νέα ευρήματα, να κατανοήσουν με ακρίβεια οι μελετητές τι συνέβη με το ναυάγιο, ποιός ήταν ο προορισμός του πλοίου και να δώσουν την πλήρη εικόνα ιστορικά. Γιατί το φορτίο του πλοίου ήταν ασυνήθιστα μεγάλης αξίας. Για παράδειγμα, ένα έργο τέχνης σε ένα πλοίο δεν προκαλεί εντύπωση. Όμως τόσα πολλά ανεκτίμητης αξίας έργα και αγάλματα συν τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, μέσα σε ένα πλοίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Υπάρχουν μόνο υποθέσεις" τονίζει ο Νίκος Γιαννουλάκης.
Η παγκόσμια πρώτη για τον "Iron man" και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Στην αποστολή αυτή χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για πρώτη φορά στον κόσμο, έγινε χρήση της Exosuit που βλέπετε στις φωτογραφίες.

 
Σύμφωνα με τον Ν. Γιαννουλάκη: "Η ειδική αυτή στολή είναι σαν σκάφος, σαν μικρό εργαστήριο. Μπαίνει μέσα ο δύτης και δουλεύει σαν να βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο. Κινείται σαν να βρίσκεται σε πίεση περιβάλλοντος, στην επιφάνεια της γης. Δε χρειάζεται δηλαδή να κάνει αποσυμπίεση, έτσι μπορεί να δουλέψει σε μεγαλύτερο βάθος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα".
Η Exosuit ζυγίζει 250 κιλά, μετακινείται μόνο με γερανό όπως φαίνεται και στις φωτο και μπορεί να φτάσει σε βάθος τα 300 μέτρα.


Το ελληνικό κράτος λάμπει δια της απουσίας του

Η αποστολή χρηματοδοτείται από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole, της Αμερικής και από ιδιώτες χορηγούς, τη Hublot, τον ΟΤΕ και την Cosmote καθώς και το ίδρυμα Λασκαρίδη.

Το ελληνικό κράτος από αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό είναι παντελώς απόν γι' αυτό και η άποψη ότι οι ξένοι δείχνουν υψηλό ενδιαφέρον γιατί επιβουλεύονται τα αρχαία ευρήματα πρέπει να αναθεωρηθεί.
Αποστομωτική είναι η απάντηση του Νίκου Γιαννουλάκη:

"Τέτοιες απόψεις αποτελούν κακοήθειες. Θα έπρεπε να ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτή την έρευνα, γιατί το ελληνικό κράτος από το 1900 δεν έχει δώσει γι' αυτό το ναυάγιο ούτε μια δεκάρα".


Σε κάθε περίπτωση η αποστολή αυτή είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και είναι ευτύχημα που μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν ένας Κρητικός, επαγγελματιάς δύτης: "Νοιώθω μεγάλη χαρά που έχω την ευκαιρία να καταδυθώ και να συμμετάσχω ενεργά στην υποβρύχια έρευνα ενός τόσο σημαντικού αρχαιολογικού θησαυρού. Αισθάνομαι συγκίνηση και περηφάνια".

Φωτογραφίες: Evan Kovacs και Brett Seymour
Το ανάρτησα από http://www.difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: