Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ: ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ. ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΤον αποκλεισμό των φοιτητών από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από τα ΜΑΤ καταδικάζει απερίφραστα με ανακοίνωση της η νεολαία ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, ενώ παράλληλα απαιτούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τον χώρο του Πανεπιστημίου.


Τόσο η Νεολαία ΠΑΣΟΚ όσο και η ΠΑΣΠ εκτιμούν ότι το σκηνικό πόλωσης που στήνεται για μικροπολιτικά παιχνίδια στον χώρο της Παιδείας απαξιώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και δίνει τη χαριστική βολή στο πολύπαθο εκπαιδευτικό σύστημα.


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον αποκλεισμό της ΝΟΠΕ από τα ΜΑΤ.

Δηλώνουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς ότι το σκηνικό πόλωσης που στήνεται γύρω από την Παιδεία για μικροκομματικές σκοπιμότητες δίνει την χαριστική βολή στο πολύπαθο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Απαιτούμε την αποχώρηση των ΜΑΤ από το χώρο του Πανεπιστημίου και ζητάμε να σεβαστούν όλοι τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, την οποία τιμούμε σε λίγες ημέρες.


Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ
 

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική κίνηση ανθρώπων που αποφάσιαν να δώσουν ένα τέλος στην μαζική και απροκάλυπτη καταπάτηση βασικών ατομικών δικαιωμάτων και να υπερασπιστούν ένα απο τα μεγαλύτερα αγαθά, την Δημοκρατία.
41 χρόνια μετά , από όταν οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής Σχολής στην Αθήνα, προβάλλοντας τα συνθήματα «Δημοκρατία», «Κάτω η Χούντα», «Ζήτω η Ελευθερία» και την επέμβαση της αστυνομίας για να καταστείλει την εξέγερση, αλλά και τη βίαιη εκδίωξη των φοιτητών, βλέπουμε την ιστορία να επαναλάμβάνεται!
 

Ύπαρξη αστυνομικής περιφρούρηση της Σχολής, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάληψης εν όψει της επετείου, με τα ΜΑΤ να καλούν τους φοιτητές να εκκενώσουν το χώρο της Νομικής Σχολής, και όταν οι τελευταίοι δεν «συμμορφώνονται» να προβάινουν σε ρίψη χημικών, καθώς και σε συμπλοκή όπου τραυματίστηκαν δύο φοιτητές!
 

Την ώρα που κατευθυνόμενες ακροδεξιές φωνές θέτουν υπό αμφισβήτηση τη θυσία και τα νοήματα του Πολυτεχνείου, ορισμένες ακραίες τάσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Εξυπηρετούν, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο όσους επιβουλεύονται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μην επιτρέψει σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει τα νοήματα και τους αγώνες των φοιτητών.
 

Εμείς, ως ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ καταδικάζουμε απερίφραστα τον αποκλεισμό της ΝΟΠΕ από τα ΜΑΤ. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στον χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα με την επέτειο του Πολυτεχνειού και όσα αυτή συμβολίζει.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.
 

41 χρόνια μακριά από την 17η Νοέμβρη 1973 και ακόμα να μάθουμε πως η Δημοκρατία, η Αξιοκρατία και η Διαφάνεια δεν είναι μουσειακά κειμήλια ενός πάλαι-ποτέ αγωνιζόμενου λαού, αλλά ακρογωνιαίοι λίθοι ενός ΜΟΝΙΜΟΥ αγώνα ,μιας ισότιμης κοινωνίας που ξέρει να σέβεται τον κάθε έναν ατομικά !
Ελευθερία - για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος…


Το ανάρτησα από http://www.youpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: