Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντύσελντορφ, χτυπά αυτή την εβδομάδα η καρδιά του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, όπου την Κυριακή θα γίνει μία σημαντική συζήτηση όπου Έλληνες και Γερμανοί θα ενώσουν τη φωνή τους στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού.

Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Αγώνας για την δικαίωση της θυσίας των Ελλήνων, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από τον ναζιστικό ζυγό. Αγώνας για τη συντριβή του φασισμού και την οικοδόμηση ενός κοινού ειρηνικού μέλλοντος των δύο λαών, με θεμέλια την δικαιοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η διεκδίκηση των κατοχικών οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ένα αγώνας για δικαιοσύνη κι αποζημίωση, αναφέρουν οι διοργανωτές της συζήτησης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

-Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για τη Γερμανία.

- Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

- Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, ευρωβουλευτής

- Νότης Μαριάς, ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη συζήτηση θα συντονίσουν:

-Γιώργος Ρούγας, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσελντορφ

-Κώστας Απατζίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντύσελντορφ

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Ο ιστορικός Stephan Stracke, από μέρους της ομάδας"Angreifbare traditionspflege"

Η βουλευτής του κόμματος Die Linke, Ula Jepke

«Καλούμε τους Έλληνες όπου γης να δυναμώσουν τον αγώνα μας και να στείλουν το μήνυμά μας στα πέρατα της Οικουμένης. Καλούμε τους Γερμανούς δημοκράτες κι όλους όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία κι ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούν μαζί μας. Ο αγώνας μας έχει σύνθημα "Διεκδίκηση! Όχι εκδίκηση. Δικαιοσύνη!"» αναφέρεται στο κάλεσμα για την εκδήλωση.

Η συζήτηση με θέμα: ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, (επανορθώσεις δημοσίων αγαθών, Κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων, πολιτισμικοί θησαυροί) θα γίνει την Κυριακή 16/11/2014, 16:00 μ.μ., στο Ενοριακό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, στο Ντύσελντορφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: