Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ»


«Στο ΠΑΣΟΚ, και στη Δημοκρατική Παράταξη που αυτό γνήσια εκφράζει, εκείνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι σεβασμό απ΄ όλους και για όλους. Σεβόμενοι εμείς οι ίδιοι, πρώτοι απ΄ όλους, τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως πολιτικός χώρος να κρατήσουμε όρθια τη χώρα, κερδίζουμε και το σεβασμό των άλλων».


Αυτή την τοποθέτηση έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε σήμερα σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM για το αν τίθεται θέμα διαγραφών στελεχών του κόμματος που διαφοροποιούνται και ασκούν έντονη κριτική στη σημερινή ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Για το αν το ΠΑΣΟΚ «τελείωσε», όπως έσπευσαν κάποιοι να προεξοφλήσουν πρόσφατα, τόνισε πως «Παραμένει μεγάλο το αποτύπωμα μας στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε και αυτό θα συμβεί μόνον εφόσον ακουστεί, επιτέλους, δυνατά και καθαρά ή φωνή της βάσης. Σημασία έχει να εκφραστούν οι πολίτες και όχι να επιμείνουμε στην παλιά και ξεπερασμένη λογική των προσώπων και των ηγετικών ομάδων. Αυτό απαιτούν οι καιροί, αυτό πρέπει, πάση θυσία να επιδιώξουμε μέσα από τη συνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε ήδη».

Ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ στη θέση που βρίσκεται σήμερα και εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, τρία πράγματα πρέπει να κάνει:

1. Να σεβαστεί όλη την προσπάθεια που έκανε μέχρι τώρα, κρατώντας τη χώρα όρθια στη δυσκολότερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

2. Να μιλήσει πολύ καθαρά για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα, κάτι που μόνο το ίδιο κάνει και μπορεί να κάνει, την ώρα που το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ασχολείται μόνο με τεχνητές πολώσεις και δημιουργία εντυπώσεων.

3. Να διευρύνει μέσω της συνεδριακής διαδικασίας τη συμμετοχή της βάσης, αφενός για να ξαναποκτήσει τα χαρακτηριστικά του κινήματος και αφετέρου για να εκφράσει και πάλι το πραγματικό του αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο είναι σίγουρα μεγαλύτερο απ΄ αυτό που κατέγραψαν οι τελευταίες εκλογές.

Όταν ζητήθηκε απ΄ τον κ. Κουκουλόπουλο να σχολιάσει τις σφοδρές επιθέσεις που γίνονται, τόσο απέναντι στο κόμμα, όσο και τον Πρόεδρο του, από πρώην Υπουργούς και στελέχη της προηγούμενης ηγετικής ομάδας, είπε τα εξής: «Η κριτική είναι θεμιτή και απαραίτητη, αλλά πρέπει ορισμένοι κάποτε να δώσουν και συγκεκριμένες απαντήσεις σε ένα καίριο ερώτημα. Και το ερώτημα αφορά το Μάη του 2010, όταν η τότε ηγετική ομάδα της Κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, πήρε την απόφαση να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την πρωτοφανή κρίση.

Τόσο εγώ προσωπικά που συμμετείχα και στο Πολιτικό Συμβούλιο, όσο και άλλοι, εκφράσαμε τις ενστάσεις και την αγωνία μας γι΄ αυτή την απόφαση. Ρωτήσαμε, και το επαναλάβαμε πολλές φορές, γιατί θα έπρεπε να αναλάβουμε μόνοι μας όλη την ευθύνη, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρουμε οποιαδήποτε απάντηση.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το μνημόνιο ήταν ο μόνος δρόμος που είχαμε, όπως και άλλες χώρες. Μόνο που εκεί την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού τα κόμματα που ασκούσαν και την εξουσία.

Εμείς εδώ πήγαμε μόνοι μας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι οι άλλοι απέναντι μας, παραπλανώντας ουσιαστικά και την ελληνική κοινωνία για την ύπαρξη άλλων, δήθεν, καλύτερων λύσεων. Και το κακό δεν είναι πως το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε, αναπόφευκτα, ένα τεράστιο κόστος. Το χειρότερο είναι πως το πλήρωσε η ίδια η χώρα όταν σύρθηκε το 2012 σε διπλές εκλογές, που κόστισαν ακριβά γιατί πολλά πράγματα πήγαν πίσω.

Μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία να πάρουμε, για παράδειγμα, που παρασυρμένα απ΄ τον τότε αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Νικολόπουλο και το ΣΥΡΙΖΑ, δεν άκουσαν τις οδηγίες Κουτρουμάνη- Βενιζέλου, κάτι που έκανε το ΙΚΑ με αποτέλεσμα σήμερα να έχει καλύτερο χαρτοφυλάκιο από τότε, έχασαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους. Και δεν τα έχασαν εξ αιτίας του PSI, όπως ψευδώς εξακολουθούν να ισχυρίζονται ορισμένοι παραπλανώντας την ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή πολύ απλά δεν άκουσαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν.

Γι΄ αυτό επανέρχομαι στο ερώτημα που αφορά το Μάη του 2010 και την απόφαση μας να πάρουμε μόνοι όλο το βάρος της ευθύνης, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα μιλήσουν επιτέλους και θα μας εξηγήσουν όσοι πήραν την απόφαση γιατί το έκαναν».
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: