Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: ΠΩΣ Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΈΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΆΝΕΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

Σε πλήρη αλλαγή των δεδομένων αλλά και των ισορροπιών που υπήρχαν στην κορυφή του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, με μια κίνηση που είχε αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο.
Η απόφαση του πρωθυπουργού, που υπεγράφη την παραμονή της συζήτησης της τροπολογίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, για μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από τον κ. Χαρδούβελη στον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη ήταν η απόλυτη ένδειξη δυσαρέσκειας του κ. Σαμαρά έναντι των χειρισμών του υπουργού Οικονομικών, ειδικά για το ευαίσθητο -όπως εξελίχθηκε- θέμα του φόρου ακινήτων.


Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Γκ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είχε προλάβει το λάθος της ένταξης του ΕΝΦΙΑ στις 100 δόσεις ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον ίδιο τον Α. Σαμαρά για την εμπλοκή που ήταν βέβαιο ότι θα παρουσιαζόταν στην πορεία. Αλλωστε, σταθερή θέση των συνεργατών του κ. Σαμαρά που είχαν ασχοληθεί με το θέμα ήταν πως τα ποσά του ΕΝΦΙΑ δεν ήταν το μείζον ζήτημα για τους οφειλέτες του Δημοσίου που ούτως ή άλλως θα μπορούσαν είτε σε έξι δόσεις (όπως προβλέπεται) είτε μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων να τα είχαν αποπληρώσει.

«Πρωτοφανής βιασύνη»
Η αλλαγή στις αρμοδιότητες αποτελεί -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- την επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός δυσάρεστου κλίματος που επικρατεί εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Οικονομικών. Πολλοί θυμούνται κατ' αρχάς ότι ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών είχε αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και σε κάθε πρόβλημα που δημιουργούνταν «έδειχνε» τον κ. Στουρνάρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Γκ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είχε προλάβει το λάθος της ένταξης του ΕΝΦΙΑ στις 100 δόσεις ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον ίδιο τον Α. Σαμαρά για την εμπλοκή που ήταν βέβαιο ότι θα παρουσιαζόταν στην πορεία

Παράλληλα, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου καταλογίζουν στον κ. Χαρδούβελη «πρωτοφανή βιασύνη» στην αλλαγή σημαντικών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα. Ουσιαστικά του επιρρίπτουν την ευθύνη για την τοποθέτηση νέων προσώπων σε ευαίσθητα πόστα τα οποία δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες που χειρίζονταν και τα θέματα του ΕΝΦΙΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν φτάσει και καταγγελίες για υπερσυγκεντρωτισμό του υπουργού Οικονομικών, ενώ και οι σχέσεις του με τους κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη ουδέποτε ήταν σε καλό επίπεδο. Η ένταση που είχε υπάρξει προ καιρού μεταξύ του κ. Χαρδούβελη και των κ. Λαζαρίδη και Παπασταύρου δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς το μίνι επεισόδιο είχε λήξει εν τη γενέσει του ύστερα από παρέμβαση του κ. Σαμαρά. Ηταν απλώς, όπως σημειώνει επικεφαλής παραγωγικού υπουργείου, ένα ακόμη δείγμα της προσπάθειας του υπουργού Οικονομικών να χειριστεί μόνος του σειρά ζητημάτων που αφορούν την τρόικα και γενικότερα την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα μηνύματα
Ο πρωθυπουργός πάντως είχε εγκαίρως καταστήσει σαφές ότι ως προς την τρόικα, κρίσιμο ρόλο διαδραματίζουν οι δύο στενοί του συνεργάτες κ. Λαζαρίδης και Παπασταύρου (για τον λόγο αυτόν άλλωστε είχαν μεταβεί και στο Παρίσι), ενώ για τα εσωτερικά-φορολογικά ζητήματα ήθελε να υπάρχει άμεση συνεργασία με τους κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Τίποτε από τα δύο δεν συνέβη το περασμένο διάστημα, και με αφορμή το λάθος στον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια ήδη ειλημμένη αλλά «παγωμένη» μέχρι το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπεται μήνυμα στήριξης της γ.γ. Εσόδων Δ. Σαββαΐδου, για την οποία υπογραμμίζουν ότι δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ερμηνεύσει τον υφιστάμενο -μέχρι εκείνη τη στιγμή- νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Χαρδούβελης σε non paper που είχε εκδώσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης επέρριπτε τις ευθύνες στην κ. Σαββαΐδου και απλώς συμπλήρωνε ότι ο ίδιος κατηγορείται επειδή είναι ο πολιτικός της προϊστάμενος και ως εκ τούτου όλα καταλήγουν στον ίδιο. «Είναι γνωστό ότι η ευθύνη των αποφάσεων, ανεξαρτήτως των εισηγητών τους, προσωποποιούνται στον υπουργό Οικονομικών», τόνιζε στο σημείωμα που διένειμε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σε άλλο σημείο δε, υπογράμμιζε «φωτογραφίζοντας» τη γ.γ. Εσόδων ότι «η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Απαιτείται επίσης οι αποφάσεις της φορολογικής διοίκησης να είναι ισορροπημένες». Επί της ουσίας πάντως, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σαμαράς, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης θα έχει πλέον τον «έλεγχο» του ΣΔΟΕ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου αλλά και την άσκηση της φορολογικής πολιτικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, στον υφυπουργό Οικονομικών ανατίθεται η εποπτεία, μεταξύ άλλων, της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κατά το μέρος που αφορά τις υπηρεσίες και τα όργανα των ανωτέρω περιπτώσεων, της Ανώτατης Επιτροπής Τελωνειακών Αμφισβητήσεων κ.λ.π.


Το ανάρτησα από http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: