Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο νέες ήπιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του (Απ. Κακλαμάνης-Μ. Κασσής) αλλά και με τις αιχμηρές παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου | EUROKINISSI

Συντάκτης:
Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Με στόχο την ανασύσταση του σοσιαλιστικού χώρου και την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με τη Ν.Δ., οι πολιτικές κινήσεις των ΠΑΣΟΚογενών στελεχών και οι κοινωνικοί-συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν διακόψει τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς τους με τη Χαριλάου Τρικούπη λόγω της στρατηγικής του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχωρούν στο επόμενο βήμα για την πανελλαδική τους δικτύωση.



Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο νέες ήπιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του (Απ. Κακλαμάνης-Μ. Κασσής) αλλά και με τις αιχμηρές παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που θολώνουν τα σχέδια για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη τους συνάντηση στην Αθήνα, τα στελέχη που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από το εγχείρημα Βενιζέλου, πρόκειται να συναντηθούν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρουν, το κάλεσμα αφορά όλο το φάσμα των αριστερών σοσιαλδημοκρατικών ρευμάτων από την Κεντρική Μακεδονία, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Αλλαγή διακυβέρνησης

Οι συμμετέχοντες επιδιώκουν την ενοποίηση των διάσπαρτων ομάδων και σοσιαλιστικών σχημάτων απέναντι στη μετάλλαξη του Κινήματος σε «συνιστώσα του νεοφιλελευθερισμού», δίνοντας έμφαση σε φορείς και συσπειρώσεις βάσης, όπως συνδικάτα και σύλλογοι. Κρίνουν ως προτεραιότητα την αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα και ενδιαφέρονται για τη σύναψη προγραμματικών συμμαχιών σε προοδευτική κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοκαθεδρία.

Τον πυρήνα της προσπάθειας συναποτελούν οι Σπύρος Παπασπύρου, πρώην πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΕΒΕ, Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος ΤΕΕ, Βασίλης Βαλασόπουλος, δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Θανάσης Παπαγεωργίου, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Τζιόλας, πρώην υπουργός, Τάνια Καραγιάννη, συνδικαλίστρια ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Κορμάς, μέλος Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ιατρικοί, δικηγορικοί και επιστημονικοί σύλλογοι, αγροτικές κινήσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ),οι Ελληνες Σοσιαλιστές του Παντελή Οικονόμου, οι «Σοσιαλιστές του Βορρά» (Χάρης Τσιόκας, Κ. Μαμέλης) κ.ά. 


Επιπλέον, στηρίζουν ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κίτσιος, ο Πέτρος Σφηκάκης από την πολιτική κίνηση Π80, αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπρόσωποι της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: