Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο νέες ήπιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του (Απ. Κακλαμάνης-Μ. Κασσής) αλλά και με τις αιχμηρές παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου | EUROKINISSI

Συντάκτης:
Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Με στόχο την ανασύσταση του σοσιαλιστικού χώρου και την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με τη Ν.Δ., οι πολιτικές κινήσεις των ΠΑΣΟΚογενών στελεχών και οι κοινωνικοί-συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν διακόψει τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς τους με τη Χαριλάου Τρικούπη λόγω της στρατηγικής του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχωρούν στο επόμενο βήμα για την πανελλαδική τους δικτύωση.Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο νέες ήπιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του (Απ. Κακλαμάνης-Μ. Κασσής) αλλά και με τις αιχμηρές παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που θολώνουν τα σχέδια για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη τους συνάντηση στην Αθήνα, τα στελέχη που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από το εγχείρημα Βενιζέλου, πρόκειται να συναντηθούν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρουν, το κάλεσμα αφορά όλο το φάσμα των αριστερών σοσιαλδημοκρατικών ρευμάτων από την Κεντρική Μακεδονία, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Αλλαγή διακυβέρνησης

Οι συμμετέχοντες επιδιώκουν την ενοποίηση των διάσπαρτων ομάδων και σοσιαλιστικών σχημάτων απέναντι στη μετάλλαξη του Κινήματος σε «συνιστώσα του νεοφιλελευθερισμού», δίνοντας έμφαση σε φορείς και συσπειρώσεις βάσης, όπως συνδικάτα και σύλλογοι. Κρίνουν ως προτεραιότητα την αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα και ενδιαφέρονται για τη σύναψη προγραμματικών συμμαχιών σε προοδευτική κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοκαθεδρία.

Τον πυρήνα της προσπάθειας συναποτελούν οι Σπύρος Παπασπύρου, πρώην πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΕΒΕ, Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος ΤΕΕ, Βασίλης Βαλασόπουλος, δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Θανάσης Παπαγεωργίου, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Τζιόλας, πρώην υπουργός, Τάνια Καραγιάννη, συνδικαλίστρια ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Κορμάς, μέλος Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ιατρικοί, δικηγορικοί και επιστημονικοί σύλλογοι, αγροτικές κινήσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ),οι Ελληνες Σοσιαλιστές του Παντελή Οικονόμου, οι «Σοσιαλιστές του Βορρά» (Χάρης Τσιόκας, Κ. Μαμέλης) κ.ά. 


Επιπλέον, στηρίζουν ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κίτσιος, ο Πέτρος Σφηκάκης από την πολιτική κίνηση Π80, αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπρόσωποι της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: