Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Στο Μπουένος Άιρες θα χτυπάει για 72 ώρες η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, μια και εκεί θα διεξαχθεί το 4ο Διεθνές Ελληνικό Συνέδριο «ΝΟΣΤΟΣ». Το συνέδριο θα γίνει υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες και του πανεπιστημίου Μπελγράνο, ενώ το συντονισμό έχει η μη κερδοσκοπική ελληνική πολιτιστική οργάνωση της Αργεντινής «ΝΟΣΤΟΣ».
Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr η πρόεδρος της οργάνωσης δρ Χριστίνα Τσαρδίκου, φέτος, στο 4ο διεθνές συνέδριο, «το κεντρικό θέμα θα είναι η επιρροή της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στις τέχνες και τις επιστήμες».

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 20 ομιλητές, καθηγητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες της Αργεντινής. Συμμετοχές υπάρχουν από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Βραζιλία, τη Χιλή, τη Βενεζουέλα, την Αμερική και την Ισπανία.

Όσο αφορά τα θέματα που θα παρουσιαστούν, η δρ. Τσαρδίκου μας αποκαλύπτει ότι οι ομιλητές θα ασχοληθούν μεταξύ άλλων με τα εξής:
  • Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο έργο του Κορτάσαρ
  • Καβάφης, η ελληνική ταυτότητα στη διασπορά
  • Το πνεύμα της Δημοκρατίας
  • Ο Σωκράτης και το σημερινό σπήλαιο
  • Ο ηθοποιός από την αρχαία Επίδαυρο ως τώρα
  • Η ελληνική οικονομική κρίση – Θερμοπύλες 2014
  • Το ελληνικό χιούμορ
  • Η επιρροή της Ελλάδας στην αρχιτεκτονική
  • Τα ευρήματα της Αμφίπολης... βασιλικοί τάφοι;
  Το ανάρτησα από http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: