Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ
Στη μακρά διαδρομή του το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στην πρόοδο της χώρας και ανέδειξε γενιές Ελλήνων που ενδεχομένως δεν θα είχαν καμιά τύχη. 

Αυτό που οι αντίπαλοί του ισχυρίζονται ως καταστροφή, ίσως αποτελεί τη μεγάλη συμβολή του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας στην πραγματική συμφιλίωση και την ισορροπία στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την... άλλη μισή Ελλάδα στο παιχνίδι, που έμενε απομονωμένη και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζητούσε μερίδιο και συμμετοχή στην πρόοδο της χώρας.
 

Ασφαλώς και σε αυτήν τη διαδρομή έγιναν και ακρότητες, αλλά αναμφιβόλως υπήρξε πρόοδος και η χώρα άλλαξε πρόσωπο στα χρόνια που κυβέρνησε το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα.

Μέσα σε αυτή την πορεία αναδείχθηκαν πρόσωπα από το πουθενά που τιμήθηκαν και τίμησαν την παράταξη με το έργο τους και τη συμπεριφορά τους. Ασφαλώς υπήρξαν και αυτοί που την ταπείνωσαν και την κατάντησαν εδώ που είναι σήμερα. Αν όμως υπήρξε κάποιος απόλυτα ευνοημένος που ελέω ονόματος κυρίως εξασφάλισε τα πάντα, αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Το κόμμα του τον τίμησε για τρεις και πλέον δεκαετίες στις κορυφαίες θέσεις. Εγινε αρχηγός και πρωθυπουργός με εξουσία απόλυτη και στήριξη σπάνια για ηγέτη μιας παράταξης.

Η συγκυρία και οι δικές του επιλογές οδήγησαν στα γνωστά αδιέξοδα και στο άδοξο τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, γεγονός που προκαλεί ευλόγως απογοήτευση και γεννά πικρίες. Αυτό ανθρωπίνως είναι κατανοητό, αλλά δεν συγχωρεί συμπεριφορές προκλητικά υποκριτικές και ενίοτε υπονομευτικές για την παράταξη.

Ο κ. Παπανδρέου ενδεχομένως έχει μια δική του ανάγνωση της περιόδου 2009-2011, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις απρέπειες έναντι της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Η απαράδεκτη συμπεριφορά μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ευ. Βενιζέλο δεν προκαλεί μόνον αλγεινή εντύπωση για τον ίδιο και τους συνεργάτες του που τον καθοδηγούν με ιδιοτέλεια, αλλά κυρίως θρυμματίζει ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

Σε μια τόσο οριακή στιγμή για τη σταθερότητα της χώρας, αλλά και τη συνέχεια της παράταξης, ο κ. Πα­παν­δρέου με ένα ιδιότυπο καπρίτσιο αναπαράγει τον εσωτερικό διχασμό αδικώντας τον εαυτό του και το βάρος του ονόματός του. Αν έχει επιλέξει άλλο δρόμο, δικαίωμά του, ας τον ακολουθήσει τώρα και ας σταματήσει τη δολιοφθορά.


Το ανάρτησα από http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: