Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 500.000 €

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο fb ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας, Δημήτρης Δάσκαλος αναφέρεται στο θέμα του της γέφυρας Κούσιου, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του:


ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΠΕΙΧΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ, μπήκα στον πειρασμό να γράψω τις σκέψεις μου διαβάζοντας το εισηγητικό του θέματος στο inveria. 

Αύριο Τετάρτη (17/12) θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας να αποφασίσει αν θα συνεχισθεί η κατασκευή της γέφυρας Αφών Κούσιου με την υφιστάμενη στατική μελέτη ή με νέα, σύμφωνα με το εισηγητικό σημείωμα που υπογράφει ο αντιδήμαρχος τεχνικών Άρης Λαζαρίδης.


(Από το αρχείο του και με σχόλιο του Δημήτρη Δάσκαλου πρώην Αντιδήμαρχου Τεχνικών του Δήμου Βέροιας επί θητείας του οποίου υπογράφηκε η σύμβαση της δωρεάς των αδερφών Κούσιου προς τον Δήμο Βέροιας, που εικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας ενώ αριστερά διακρίνεται η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου) ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΥΣΙΟΥ 7.7.2010
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ (1 Αυγούστου 2014) ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑ.ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ: Ο μεγάλος δωρητής ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ, ο γιατρός και συνεργάτης (μαζί κάναμε μεγάλο αγώνα γαι την δωρεά) ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ, ο γιατρός μα πάνω από όλα άνθρωπος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΠΑΣ και ο κατασκευαστής (συνεταίρος) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ.
Στο εισηγητικό αυτό υποστηρίζεται, ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο φορέας από ωπλισμένο σκυρόδεμα, όπως προβλέπει η υφιστάμενη στατική μελέτη από αντίστοιχο μεικτό φορέα ωπλισμένου σκυροδέματος και χάλυβα, δηλαδή όπως τεχνικά λέγεται να γίνει σύμμεικτος και προβάλλονται οι παρακάτω λόγοι :
  1. Γιατί δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν η δαπάνη των ικριωμάτων συμπεριλαμβάνεται στο κονδύλιο της σκυροδέτησης ή αν θα πρέπει να αμειφθεί ξεχωριστά δεδομένου ότι οι αποφάσεις 5215/3-6-2013 και 9640 /13-9-2012 του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που καθόριζαν αυτά, έχουν προσβληθεί από τον Δήμο στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
  2. Γιατί πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη η νέα υδρολογική μελέτη όπως κατατέθηκε από την μελετητική εταιρεία ΓΑΙΑ Α.Ε.
  3. Γιατί έχουν αλλάξει οι τεχνικοί κανονισμοί των στατικών μελετών και εφαρμόζονται πλέον οι Ευρωκώδικες.
Για μένα oι λόγοι αυτοί είναι παραπλανητικοί και προσχηματικοί. 

Συγκεκριμένα κανένας δεν διαφωνεί ότι η δαπάνη των ικριωμάτων συμπεριλαμβάνεται στο κονδύλι σκυροδέτησης.

Ούτε ακόμη και η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής της γέφυρας η οποία προβάλλει απαιτήσεις για να πληρωθεί για τα ικριώματα – δικτυώματα η οποία όπως ισχυρίζεται, ενώ η ίδια έχει καταθέσει μελέτη ικριωμάτων σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση της, με το εγγράφο 4787/4-2-2012 και η οποία προέβλεπε την κατασκευή τους με σκαλωσιές DOCA.

Όμως η διευθύνουσα υπηρεσία με το 5601/9-2-11 έγγραφο της δεν έκανε δεκτή την μελέτη γιατί δήθεν δημιουργεί τεχνικά προβλήματα και πρότεινε την λύση με κατασκευή πύργων και δικτυωμάτων για να στηριχθούν οι ξυλότυποι, η οποία μπορεί μεν να υλοποιηθεί αλλά είναι εξωσυμβατική και υπέρμετρα δαπανηρή σε σχέση με το κατασκευαζόμενο έργο. 

Αλλά και η απόφαση 9640/13-9-12 του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης δεν αμφισβητεί ότι η δαπάνη των ικριωμάτων συμπεριλαμβάνεται στις τιμές των σκυροδεμάτων αλλά ότι η διαφοροποίηση της κατασκευής των ικριωμάτων με δικτυώματα είναι εξωσυμβατική εργασία.
 

Μάλιστα δε αφαιρεί από το κόστος των δικτυωμάτων το κόστος των ικριωμάτων προκειμένου να πληρωθεί η εταιρεία, «να υπολογισθεί και ελεγχθεί η δαπάνη κατασκευής τους και στη συνέχεια να απομοιωθεί κατά την δαπάνη των συμβατικών ικριωμάτων» καταλήγει η ως άνω απόφαση.
 

Σχετικά με την νέα υδρολογική μελέτη θα την λάβουν υπόψη τους οι διαγωνιζόμενοι εργολάβοι προτού καταθέσουν τις προσφορές τους.
 

Σχετικά με τον τρίτο λόγο οι ευρωκώδικες δεν εφαρμόζονται σε μελέτες που έχουν συνταχθεί και μάλιστα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης τους .
 

Άρα με τα πιο πάνω καταρρίπτονται οι αιτιάσεις που προβάλλονται στο εισηγητικό και επομένως ουδείς λόγος υφίσταται για την αλλαγή της μελέτης.
 

Επιπροσθέτως πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη πως η αλλαγή της μελέτης με αυτήν που προτείνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών θα αυξήσει το κόστος κατασκευής της γέφυρας κατά 500.000 € τουλάχιστον.
 

Αυτά είχα να καταθέσω.
 

Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές σε όλους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ https://www.facebook.com/dimitris.daskalos.71?pnref=friends.search


Το ανάρτησα από http://www.verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: