Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ "ΚΑΨΕΙ" ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Η δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει

Η χθεσινή, ατυχής, δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φθάσει μηνύματα στην Κουμουνδούρου, που ήθελαν κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες να συνεννοούνται με φίλους επιχειρηματίες για απόσυρση από τις τράπεζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


Εκ των υστέρων, έτσι, αποκτά άλλη διάσταση η προειδοποίηση του Αλ. Τσίπρα, το Σάββατο, από την περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ότι «όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά». Φράση, φυσικά, που ανοίγει την πόρτα για μεγάλες -μετεκλογικές- ιστορίες...

Ενώ και ο Γιάννης Δραγασάκης, που έχει άριστη εικόνα του τραπεζικού τοπίου, είχε σπεύσει να κατηγορήσει (μέσα από τις στήλες της κυριακάτικης εφημερίδας «Εποχή») τον Αντ. Σαμαρά ότι «κινδυνολογεί ασύστολα και επικίνδυνα, (ή μάλλον) δεν κινδυνολογεί απλώς, «κινδυνοπρακτεί». Δημιουργεί ή ενθαρρύνει πράξεις και γεγονότα που προκαλούν κινδύνους», υποστήριζε στη συνέντευξή του ο μετρημένος στα λόγια του αντιπρόεδρος της Βουλής.

Είναι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας που κινδυνολογεί ενάντια στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα του

Και προς επιβεβαίωση των παραπάνω ισχυρισμών, το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε για τον Αντ. Σαμαρά: «Είναι ο μόνος σε όλο τον κόσμο που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας που κινδυνολογεί ενάντια στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα του και καλλιεργεί το φόβο για τη ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ξέχασε την εικόνα του πρωθυπουργού στο κοινοβουλευτικό εντευκτήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, να υποστηρίζει ότι θα αδειάσουν οι τράπεζες, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Αλ. Τσίπρα. (Περιστατικό που επικαλέστηκε σε δηλώσεις του χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης).
Τα γράφουν και οι ξένοι

Ενώ στο «φάκελο τεκμηρίωσης» που έχει φτιάξει για το θέμα η Κουμουνδούρου, δεν υπάρχουν μόνο οι επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των άλλων επιφανών στελεχών της ΝΔ. Υπάρχουν και ξένα δημοσιεύματα: όπως της Wall Street Journal, που βλέπει επιστροφή του πανικού στην Ελλάδα εξαιτίας των ενεργειών του Αντ. Σαμαρά. Αλλά και του Guardian, που πήγε το ρεπορτάζ ένα βήμα πιο πέρα, καθώς στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού (που δεν κατονομάζεται ασφαλώς) κάνει λόγο στη βρετανική εφημερίδα για win –win κατάσταση για τη ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο- θα χρεωθεί το χάος που θα ακολουθήσει, γεγονός που θα δώσει τη νίκη στην ΝΔ στις εθνικές κάλπες.

Κατά συνέπεια, η δήλωση της Σ. Βούλτεψη δεν ήταν, με δυο λόγια, παρά η θρυαλλίδα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κάψει ένα, λιγότερο ή περισσότερο πιθανό, σενάριο.


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: