Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ "ΚΑΨΕΙ" ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Η δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει

Η χθεσινή, ατυχής, δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φθάσει μηνύματα στην Κουμουνδούρου, που ήθελαν κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες να συνεννοούνται με φίλους επιχειρηματίες για απόσυρση από τις τράπεζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


Εκ των υστέρων, έτσι, αποκτά άλλη διάσταση η προειδοποίηση του Αλ. Τσίπρα, το Σάββατο, από την περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ότι «όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά». Φράση, φυσικά, που ανοίγει την πόρτα για μεγάλες -μετεκλογικές- ιστορίες...

Ενώ και ο Γιάννης Δραγασάκης, που έχει άριστη εικόνα του τραπεζικού τοπίου, είχε σπεύσει να κατηγορήσει (μέσα από τις στήλες της κυριακάτικης εφημερίδας «Εποχή») τον Αντ. Σαμαρά ότι «κινδυνολογεί ασύστολα και επικίνδυνα, (ή μάλλον) δεν κινδυνολογεί απλώς, «κινδυνοπρακτεί». Δημιουργεί ή ενθαρρύνει πράξεις και γεγονότα που προκαλούν κινδύνους», υποστήριζε στη συνέντευξή του ο μετρημένος στα λόγια του αντιπρόεδρος της Βουλής.

Είναι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας που κινδυνολογεί ενάντια στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα του

Και προς επιβεβαίωση των παραπάνω ισχυρισμών, το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε για τον Αντ. Σαμαρά: «Είναι ο μόνος σε όλο τον κόσμο που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας που κινδυνολογεί ενάντια στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα του και καλλιεργεί το φόβο για τη ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ξέχασε την εικόνα του πρωθυπουργού στο κοινοβουλευτικό εντευκτήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, να υποστηρίζει ότι θα αδειάσουν οι τράπεζες, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Αλ. Τσίπρα. (Περιστατικό που επικαλέστηκε σε δηλώσεις του χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης).
Τα γράφουν και οι ξένοι

Ενώ στο «φάκελο τεκμηρίωσης» που έχει φτιάξει για το θέμα η Κουμουνδούρου, δεν υπάρχουν μόνο οι επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των άλλων επιφανών στελεχών της ΝΔ. Υπάρχουν και ξένα δημοσιεύματα: όπως της Wall Street Journal, που βλέπει επιστροφή του πανικού στην Ελλάδα εξαιτίας των ενεργειών του Αντ. Σαμαρά. Αλλά και του Guardian, που πήγε το ρεπορτάζ ένα βήμα πιο πέρα, καθώς στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού (που δεν κατονομάζεται ασφαλώς) κάνει λόγο στη βρετανική εφημερίδα για win –win κατάσταση για τη ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο- θα χρεωθεί το χάος που θα ακολουθήσει, γεγονός που θα δώσει τη νίκη στην ΝΔ στις εθνικές κάλπες.

Κατά συνέπεια, η δήλωση της Σ. Βούλτεψη δεν ήταν, με δυο λόγια, παρά η θρυαλλίδα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κάψει ένα, λιγότερο ή περισσότερο πιθανό, σενάριο.


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: