Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΚΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΩΚΟ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 19 Οκτώβρη 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά του Αγρινίου καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στο Μεσολόγγι.
Στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει, σε ένα σχολείο στο Παγκράτι, κατέφθασε πρωί πρωί να εξασκήσει το δικαίωμα που θεωρητικώς δίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ως μέσο ψηφοφόρο πηγαίνει από τους πρώτους και ούτε καν περιμένει να σχολάσει η Θεία Λειτουργία μπας και τον συντροφεύσει κάποιο γεροντάκι. Επί μακρά σειρά εκλογικών αναμετρήσεων έκανε και τον αντιπρόσωπο κόμματος, τώρα ισχυρίζεται ότι η πλάνη της νεότητας ευθύνεται γι αυτό. Καθόμασταν υπομονετικά στην αίθουσα μέχρι να τελειώσουν τα διαδικαστικά και να αρχίσει η διαδικασία, ρωτώντας τον πως κάποιοι έγιναν βουλευτές, υπουργοί, διοικητές οργανισμών, άνθρωποι που ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία και γνωρίζει πολύ καλά. Πρώτη φορά μου απάντησε για το συγκεκριμένο παρελθόν του, το οποίο φαίνεται να τον βαραίνει αρκετά.

«Δε με ενδιαφέρει ούτε η αστική υποκρισία, ούτε η μικροαστική ξεδιαντροπιά.Κάποιες φορές συλλογιέμαι τι θα γινόταν αν είχα επιλέξει άλλο δρόμο, αν πήγαινα με το ρεύμα, κατά το κοινώς λεγόμενο. Τότε θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, ο ορισμός της ασημαντότητας του απελεύθερου όντος. Υπάρχουν άνθρωποι, που θεωρούν σημαντικότερο όλων το χρήμα, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν σπουδαιότερο όλων τη δόξα, υπάρχει και μια ισχυρή μειοψηφία που πιστεύει στην αξιοπρέπεια, την ατομική και τη συλλογική ομού. Η πλειοψηφία όσων, στα χρόνια μου, κουβαλούσαν ένα χαρτοφύλακα και ήταν παρατρεχάμενοι κάποιων παλαιότερης κοπής πολιτικών, έγιναν μεγάλοι και τρανοί στα μάτια του δικού τους ναρκισσιστικού πεδίου. Οι αναφορές μας είναι διαφορετικές, οι προσδοκίες μας δεν τέμνονται πουθενά. Εμένα με ενδιαφέρει πως θα αναταθεί πνευματικά όλη η κοινωνία και -ξέρεις- μέσω αυτής της ανάτασης κάτι καλό θα προκύψει. Οι πολιτικοί του σήμερα αποτελούν τους ανθρώπους -χρειάζεται ικανότητα για να το κάνεις αυτό- που σε κάνουν να πιστεύεις ότι σε υπηρετούνε ενώ στην πραγματικότητα τους υπηρετείς εσύ. Ο Βολταίρος έλεγε ότι η πολιτική είναι η πρώτη των τεχνών και τελευταία των επαγγελμάτων και στις μέρες μας γίνεται το ακριβώς αντίθετο».

Ο λόγος του ήταν μαχητικός, συγκινησιακός και όσοι ήταν παρόντες στην αίθουσα τον παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή ώσπου τους διέκοψαν απότομα κάποιες φωνές ανυπόμονων πολιτών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τμήμα για να ψηφίσουν. Με δύο ώρες καθυστέρηση λοιπόν ξεκίνησε η διαδικασία. Ο NISOS μπήκε πρώτος στο παραβάν και μόλις τελείωσε, εξυπηρέτησε και έναν γηραιό κύριο που περίμενε με περισσή υπομονή από τα χαράματα για να ψηφίσει. Η επόμενη ερώτησή μου δεν του φάνηκε καθόλου περίεργη, αφού είχε να κάνει με το κόμμα που ψήφισε, αρκέστηκε να πει μόνο «η ψήφος είναι μυστική» με μία περίεργη σύσπαση του προσώπου του. Πηγαίνοντας στο στέκι στα Πετράλωνα θυμήθηκα φωναχτά την ρήση του Ρόναλντ Ρήγκαν «Λένε ότι η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο». Το μόνο που ψέλλισε ήταν«άλλο πολιτικοί και άλλο πολιτική» και συνεχίσαμε το διάβα μας…

Υγιαίνετε.


Το ανάρτησα από http://agriniovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: