Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η διαμόρφωση αρραγούς εσωτερικού μετώπου αποτελεί για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα 


παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στους δανειστές «να καταλάβουν πως η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα».


Κινούμενος στο πλαίσιο το οποίο έθεσε προχθές το βράδυ και ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι «το 2015 δεν είναι 2010», ενώ επισήμανε ότι ο σκοπός είναι εθνικός. «Δεν χωράει καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως ο βαθμός δυσκολίας της διαπραγμάτευσης είναι αυξημένος διότι «αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας».

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε διαρκή επαφή με τον κ. Αντ. Σαμαρά και τον κ. Γκ. Χαρδούβελη, καθώς και με Ευρωπαίους αξιωματούχους και παράγοντες. Χθες, είχε εκτενή συνομιλία με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, στον οποίο και περιέγραψε την τρέχουσα φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο κ. Βενιζέλος επιστρέφει στην Αθήνα απόψε, ωστόσο στη Χαρ. Τρικούπη η γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ανοιχτή, με βασικό δίαυλο τον κ. Χρ. Πρωτόπαπα, ο οποίος αποτελεί και τον υπεύθυνο παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα μετακίνησης του κόμματος από το βασικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί και αποκλείει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα. Προσθέτουν, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει διαρθρωτικά μέτρα, υπό τον όρο ότι δεν θίγουν εισοδήματα.

Aνησυχία

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντέξει πολιτικά στις πολύ σκληρές πιέσεις της τρόικας και ορισμένοι συζητούν ακόμη και εκλογικά σενάρια. Ο κ. Π. Ρήγας δήλωσε χθες (9,84) ότι δημοσιονομικά μέτρα «δεν μπορούν να περάσουν από το Κοινοβούλιο» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, εάν η συμφωνία με την τρόικα δεν επιτευχθεί. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ετάχθη, σε κάθε περίπτωση, υπέρ της προκήρυξης εκλογών μόνο σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία «με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», εφόσον βεβαίως προκύψει τελικώς αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Υπέρ ενός ακόμη πιο προωθημένου σεναρίου ετάχθη ο κ. Μιχ. Κασσής, ο οποίος δήλωσε (Alpha 98,9) ότι: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να πάμε σε εκλογές και πριν από την προεδρική εκλογή». Επισήμως, πάντως, από τη Χαρ. Τρικούπη αποκηρύσσουν τα εκλογικά σενάρια. Ο κ. Δ. Καρύδης τόνισε χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εκτίμησε πως οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα τελικώς θα στεφθούν με επιτυχία.

Το ανάρτησα από http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: