Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, διαφοροποιώντας τις πηγές εφοδιασμού και τις διαδρομές διαμετακομιδής κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στις Βρυξέλλες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο πλαίσιο ενός συμβουλίου ΕΕ-ΗΠΑ για την Ενέργεια, όπου συμμετείχαν στο πλαίσιο της 6ης συνεδρίας οι Ευρωπαίοι επίτροποι που είναι υπεύθυνοι για το χαρτοφυλάκιο αυτό, ο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε (Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας) και ο Μάρος Σέφκοβιτς (αντιπρόεδρος για την Ενέργεια).

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας της εγκατάλειψης του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Ενώ οι Ευρωπαίοι καταρτίζουν σχεδιασμούς προκειμένου να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού τους και τους πάροχους τους, οι ΗΠΑ υπενθύμισαν τη βούλησή τους να διαθέσουν στην αγορά μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές.

«Το σχέδιο του αγωγού South Stream ήταν ένα εναλλακτικό σχέδιο, όμως δεν ανταποκρινόταν στην ανάγκη διαφοροποίησης της ΕΕ, καθώς αναμενόταν να τροφοδοτήσει τις χώρες με ρωσικό φυσικό αέριο» υπογράμμισε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΕ αυξάνει τις επενδύσεις με στόχο την κατασκευή διασυνδέσεων διακίνησης φυσικού αερίου, κυρίως μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, και σταθμών για το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Ένα σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιθουανία προκειμένου να εξυπηρετήσει τις χώρες της Βαλτικής, που αυτή τη στιγμή παραμένουν εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού επιβάλλει τη διαφοροποίηση των πηγών, των παροχών και των οδών μεταφοράς» εξήγησε ο αξιωματούχος.

«Πίσω από τον South Stream βρισκόταν ο ίδιος πάροχος φυσικού αερίου, η Gazprom, και η ίδια πηγή, η Ρωσία» υπενθύμισε.

«Δεν είναι αυτή η προτεραιότητα για την ΕΕ», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 

Το ανάρτησα από http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: