Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ"

Στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι η τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία

 


Αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ , η οποία είχε προεκλογική χροιά, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, τόνισε πως
πρέπει να κάνουν το καθήκον τους, τονίζοντας πως «θα είναι υπεύθυνοι έναντι του λαού και της ιστορίας που δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο». Παράλληλα έκανε λόγο για νταϊλίκια που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για την ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και περιέγραψε αναλυτικά τους κινδύνους που θα έχει τυχόν επικράτησή του στις εκλογές, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορώ να δεχθώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των καθαρών λύσεων, απορρίπτοντας σενάρια περί κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης: «Δεν μπορώ να δεχθώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης, αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο. Καθαρές λύσεις λοιπόν! Να τελειώνουμε μία και έξω με την αβεβαιότητα που δημιούργησε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή να τελειώνουμε με τις άμεσες εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Εμείς προτείνουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει ότι, όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου»

Ο κ. Σαμαράς αύξησε την πίεση στους βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η έκβαση της τρίτης ψηφοφορίας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει ότι, όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό και αποδέχονται συνειδητά ότι η χώρα θα μπει σε καινούργια περιπέτεια. Κανείς βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε, θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν… Αυτή τη φορά το παρών θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται ο λαός και η ιστορία».

«Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές»

Στο ερώτημα πάντως για το «αν είναι αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να πει ότι «ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, εγώ έκανα τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».
Επιχειρηματολόγησε ότι «έκανε τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή», χρέωσε την ευθύνη της μη εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας σκληρές φράσεις: «Οι βουλευτές πρέπει να απομονώσουν την τρομοκρατία και τους εκβιαστές, αυτό που είδαμε είναι σκευωρία πολιτικών εκβιασμών, αυτοί σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι είναι βούρκος, είναι λάσπη, είναι λαϊκισμός, συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας, αυτό θα πει βούρκος».

«Κοροϊδία αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέχισε όμως την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη χώρα ενδεχόμενη επικράτησή του στις εκλογές: «Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοροιδίες, όλο το πρόγραμμά του είναι μονομερείς ενέργειες. Αυτά που λέει ότι θα κάνει είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος. Το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα και είναι μονομερής ενέργεια. Ό,τι λέει είναι μονομερής ενέργεια και οδηγεί πίσω στη χρεοκοπία ή σε νέα μνημόνια ή και στα δύο και πάντως σίγουρα σε σύγκρουση με τους εταίρους και δανειστές, με όλη την Ευρώπη».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, εάν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε, όπου κι αν πάω το αισθάνομαι. Έχουν αρχίσει ήδη οι δημοσκοπήσεις να το δείχνουν ότι αυτό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί, θα έλεγα, εντυπωσιακά. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές κομματικά θα συνέφεραν τη Ν.Δ. Παρότι όμως οι εκλογές με βολεύουν, θέλω να δω το πλοίο να δένει στο λιμάνι ήρεμο, ο κ. Τσίπρας θέλει να το σπρώξει ξανά σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλήρωμα».
Το ανάρτησα από http://www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: