Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Προχθές το βράδυ, στο πάνελ του τηλεοπτικού καναλιού ‘’Ε’’, όταν εξέφρασα την ανησυχία μου για τις επιπτώσεις που θα έχει στη διαχείριση και τη διαπραγμάτευση του χρέους της χώρας τυχόν άγονη τελική ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με διέκοψε για να με επιπλήξει: «Να διαγράψετε εσείς, της Νέας Δημοκρατίας, το χρέος. Τί με κοιτάτε έτσι; Να διαγράψετε το χρέος. Απλά πράγματα».


 Όταν απαντώντας, επεσήμανα τη Βαβέλ των αντίθετων θέσεων του κόμματός του για ένα τόσο κρίσιμο, ζωτικό, θέμα, απαίτησε, με ύφος μεσοπολεμικού παιδονόμου, να μην ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά τους. Έμεινα έκπληκτος με την αφέλεια, την ανευθυνότητα και κυρίως την άγνοια για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τέτοιες απόψεις.

‏Ξέρουν άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι η οικονομική στήριξη που λάβαμε με τη μορφή δανείου από τα κράτη της Ευρωζώνης και ότι κανένα Κοινοβούλιο στην Ευρώπη δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο; Γνωρίζουν ότι οφείλουμε σε κράτη όπως η Σλοβενία και η Κύπρος, με εξίσου μεγάλα οικονομικά προβλήματα; 


Τελικά πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε τον κ. Τσίπρα όταν μας διαβεβαιώνει πως αν γινόταν κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε μονομερείς ενέργειες; Πού είναι η αλήθεια και πού η μπλόφα του ΣΥΡΙΖΑ; Αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες κινήσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα την απομόνωση της χώρας, την αδυναμία δανεισμού και τελικά την κατάρρευση;

‏Την ύστατη αυτή ώρα οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς: Με αυτές τις αντιλήψεις σέρνουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια. Η άρνησή τους να συμπράξουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει και την αρχή ενός επικίνδυνου ταξιδιού στην φαντασιακή «Χώρα του Ποτέ». 


Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για την κορύφωση μιας πεισματικής άρνησης για συναίνεση στα ελάχιστα, στα βασικά που αφορούν στη διαχείριση του χρέους και στις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας, στην εξασφάλιση της ρευστότητας, στην έξοδό μας από την κρίση. Οι απαράδεκτοι συκοφαντικοί ισχυρισμοί για χρηματισμό βουλευτών και η απόπειρα τρομοκράτησης την οποία πρώτοι ξεκίνησαν πριν συνεχίσουν οι ανεξέλεγκτοι ΑΝΕΛ τη σκυταλοδρομία της λάσπης, ήταν επιβεβαίωση του τρόπου που πολιτεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Χωρίς δισταγμό έβαλαν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, εγκλωβισμένοι σε ιδεοληπτικές εμμονές. Πολιτικοί χειρισμοί που μπορούν να αναδείξουν το μόρφωμα του νεοναζισμού «ρυθμιστή του πολιτεύματος» ήταν κι αυτοί δηλωτικοί της εμμονής τους να αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της δημοκρατίας ως μια αρένα χωρίς κανόνες.

‏Τη Δευτέρα, αν τυχόν δεν εκλεγεί ΠτΔ, πάλι στο ίδιο ερώτημα θα κληθούμε να απαντήσουμε: πώς αντιλαμβανόμαστε το χρέος που έχουμε απέναντι στο δημόσιο χρέος της χώρας; Η άποψη ότι αυτή είναι μια ερώτηση που μπορούμε να ξεχάσουμε, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες. Οι αυταπάτες δεν ωφελούν. Οδηγούν σε επικίνδυνη περιπέτεια. Θα την αποτρέψουμε ή θα την επιτρέψουμε;

*Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.


Το ανάρτησα από http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: