Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ: Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΡΙΟ ΆΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOOMBERG

Οι τρελοί Έλληνες αριστεροί έχουν μια καλή ιδέα, υποστηρίζει το BLOOMBERG σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Greece’s Crazy Leftists Have a Good Idea», σημειώνοντας ότι μέσα στη λαϊκιστική ρητορική που οδήγησε το ακροαριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στη νίκη στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές υπάρχει μια ιδέα την οποία κυρίως η Γερμανία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της: Να τονωθεί δηλαδή η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη μέσα από την ελάφρυνση του χρέους των πιο έντονα πληττόμενων χωρών.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που ορκίστηκε χθες ως ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ζητάει εδώ και καιρό μια «ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος», μια σύνοδο κορυφής δηλαδή όπου οι ηγέτες της Ευρώπης θα μείωναν τις εξουθενωτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας και των άλλων προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του κόμματος αυτή η ιδέα αυτή έχει νόημα.

Στην Ελλάδα έχει ήδη δοθεί κάποια ελάφρυνση του χρέους, αλλά δεν επαρκεί για να καταστήσει βιώσιμη την δημοσιονομική της θέση. Ο κ. Τσίπρας ζητάει την διαγραφή του ενός τρίτου περίπου του χρέους.

Υπάρχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα σχετικά με μια ελάφρυνση αυτής της κλίμακας και μια περίπτωση που θα αντηχούσε ιδιαίτερα στους Γερμανούς αξιωματούχους, που βρίσκονται μεταξύ των πιο σταθερών πολέμιων της ελάφρυνσης χρέους. Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο οι πιστωτές της Γερμανίας αναγνώρισαν ότι ότι η πλήρης αποπληρωμή του χρέους της χώρας θα δυσχέραινε την αναγέννηση της οικονομίας, αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την Ευρώπη. Το 1950 αποφάσισαν την διαγραφή του 50% του χρέους της Δυτ. Γερμανίας, ενώ εξάρτησαν το υπόλοιπο από τις επιδόσεις της οικονομίας. Οι πιστώτριες χώρες αναγνώρισαν τότε ότι η ανακούφιση χρέους ήταν προς όφελός τους.

Η Γερμανία σήμερα είναι η πιο ισχυρή πιστώτρια χώρα της Ευρωζώνης, ενώ μια παρατεταμένη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, μαζί με την δημοσιονομική κακοδιαχείριση από όλες τις πλευρές, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες σε οικονομική δυσφορία. Λόγω της ανησυχίας ότι περαιτέρω ελάφρυνση θα ενθάρρυνε την σπατάλη, η Γερμανία αντιτίθεται στη διαγραφή χρέους και εμμένει στην αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Στην Ελλάδα ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι άνεργος και σύμφωνα με μια μέτρηση το ήμισυ σχεδόν του πληθυσμού βρίσκεται σήμερα στην φτώχια.

Οι επιβεβλημένες κακουχίες δεν βελτιώνουν την ικανότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της, ούτε συμβάλλουν στην οικονομική προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ισχνή ανάπτυξη έχει αφανίσει τα δημοσιονομικά οφέλη της λιτότητας. Παρά τις περικοπές δαπανών και την αύξηση της φορολογίας, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμη και η Γαλλία δεν θα μπορέσουν να μειώσουν το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στο 60%, στο ορατό μέλλον.

Η ελάφρυνση του χρέους σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις στήριξης της ανάπτυξης θα μπορούσε να βοηθήσει. Σε ορισμένες χώρες τη κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ξεπερνά το 10% των κρατικών δαπανών. Ορισμένα από αυτά τα χρήματα θα ήταν καλύτερο εάν χρησιμοποιούνταν για δαπάνες που θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας. Η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα διευκόλυναν τις κυβερνήσεις στην αποπληρωμή του χρέους τους. Γι’ αυτό το λόγο, σε αυτές τις τόσο δύσκολες καταστάσεις, το αληθινό κόστος από την ανακούφιση χρέους για τους πιστωτές είναι χαμηλό, στη χειρότερη περίπτωση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι και αρνητικό.

Θα υπήρχαν και άλλα οφέλη και πάνω από όλα η χαλάρωση του πόνου που έχει επιβληθεί στους Έλληνες και σε άλλους, και η αποκατάσταση της λαϊκής στήριξης στο ευρωπαϊκό σχέδιο. Η Γερμανία, ως ο κυριότερος μέτοχος σε αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να κερδίσει πολλά, ενώ η άρνησή της να αποδεχθεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους είναι οικονομικά βλαπτική και πολιτικά επικίνδυνη.Το ανάρτησα από https://kars1918.wordpress.com
http://www.bloombergview.com/articles/2015-01-27/greece-s-crazy-leftists-have-a-good-idea

Δεν υπάρχουν σχόλια: