Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

LIBERATION ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ...

Γράφει η Ιωάννα Ζέρβα.
Μην κρίνεις για να μην κριθείς θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος Έλληνας πολίτης στον σατιρικό σχολιασμό της Γαλλικής εφημερίδας LIBERATION.
Θέλοντας να κάνουν επικριτικά σχόλια για την ζωή των Ελλήνων και το βιοτικό τους επίπεδο, αναφέρουν πως “υπάρχει και η πλούσια Αθήνα το Κολωνάκι, το Salon de Bricolage, οι ξανθές και οι κύριοι με τα πούρα“. Και όμως εμείς περνάμε σε αντεπίθεση πηγαίνοντας κόντρα σε όλα αυτά τα προπαγανδιστικά σχόλια.

Ένας Έλληνας λοιπόν ,την σήμερον ημέρα , δικαιούται ως βασικό μισθό 480 ευρώ το μήνα. Σε αντίθεση ο μηνιαίος μισθός ενός Γάλλου κυμαίνεται στα 1000 ευρώ ανά μήνα. Είναι λοιπόν απαράδεχτη η στάση αυτή των δημοσιογράφων της Γαλλικής εφημερίδας Liberation να γράφουν τέτοιου είδους ψευδείς στοιχεία.
Το 68% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και παλεύουν καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό. Συγκεκριμένα ανέφεραν: “Τα ηλιόλουστα σαββατοκύριακα, στο Κολωνάκι, πρέπει να δώσεις μάχη για να βρεις μια θέση στα καφέ που βρίσκονται ολόγυρα στην πλατεία.Οι τιμές θυμίζουν κέντρο του Παρισιού, η πορτοκαλάδα έχει 5 ευρώ. Άνθρωποι με γυαλιά ηλίου παρατηρούν με ύφος την κίνηση του δρόμου.
Λίγο δύσκολο επομένως ως και ακατόρθωτο να ξοδέψουν 5 ευρώ για να πιουν ένα ποτήρι χυμό στο Salon de Bricolage όταν τα χρήματα τους είναι τόσα όσα για να ζήσουν.
Εξίσου ανεπίτρεπτο και προσβλητικό ήταν το επακριβώς σχόλιο πως : “Ανάμεσα στους πελάτες που συζητούν θορυβωδώς, καθισμένοι στα τραπέζια του Da Capo ή του Café Peros, βρίσκει κανείς περισσότερες ξανθές γυναίκες από ότι σε μια σκανδιναβική χώρα. Άψογο κρεπάρισμα στα μαλλιά”.

Το ανάρτησα από http://www.lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: