Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

LIBERATION ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ...

Γράφει η Ιωάννα Ζέρβα.
Μην κρίνεις για να μην κριθείς θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος Έλληνας πολίτης στον σατιρικό σχολιασμό της Γαλλικής εφημερίδας LIBERATION.
Θέλοντας να κάνουν επικριτικά σχόλια για την ζωή των Ελλήνων και το βιοτικό τους επίπεδο, αναφέρουν πως “υπάρχει και η πλούσια Αθήνα το Κολωνάκι, το Salon de Bricolage, οι ξανθές και οι κύριοι με τα πούρα“. Και όμως εμείς περνάμε σε αντεπίθεση πηγαίνοντας κόντρα σε όλα αυτά τα προπαγανδιστικά σχόλια.

Ένας Έλληνας λοιπόν ,την σήμερον ημέρα , δικαιούται ως βασικό μισθό 480 ευρώ το μήνα. Σε αντίθεση ο μηνιαίος μισθός ενός Γάλλου κυμαίνεται στα 1000 ευρώ ανά μήνα. Είναι λοιπόν απαράδεχτη η στάση αυτή των δημοσιογράφων της Γαλλικής εφημερίδας Liberation να γράφουν τέτοιου είδους ψευδείς στοιχεία.
Το 68% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και παλεύουν καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό. Συγκεκριμένα ανέφεραν: “Τα ηλιόλουστα σαββατοκύριακα, στο Κολωνάκι, πρέπει να δώσεις μάχη για να βρεις μια θέση στα καφέ που βρίσκονται ολόγυρα στην πλατεία.Οι τιμές θυμίζουν κέντρο του Παρισιού, η πορτοκαλάδα έχει 5 ευρώ. Άνθρωποι με γυαλιά ηλίου παρατηρούν με ύφος την κίνηση του δρόμου.
Λίγο δύσκολο επομένως ως και ακατόρθωτο να ξοδέψουν 5 ευρώ για να πιουν ένα ποτήρι χυμό στο Salon de Bricolage όταν τα χρήματα τους είναι τόσα όσα για να ζήσουν.
Εξίσου ανεπίτρεπτο και προσβλητικό ήταν το επακριβώς σχόλιο πως : “Ανάμεσα στους πελάτες που συζητούν θορυβωδώς, καθισμένοι στα τραπέζια του Da Capo ή του Café Peros, βρίσκει κανείς περισσότερες ξανθές γυναίκες από ότι σε μια σκανδιναβική χώρα. Άψογο κρεπάρισμα στα μαλλιά”.

Το ανάρτησα από http://www.lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: