Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

GPO: ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ - «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει δημοσκόπηση της GPO όχι μόνο για την επιλογή των ψηφοφόρων έναντι των κομμάτων αλλά και για τις σχέσεις με τους εταίρους μας και την έξοδο από το ευρώ.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,2% έναντι της ΝΔ, ενώ σκληρή μάχη για την τρίτη θέση δίνουν τέσσερα κόμματα: Το Ποτάμι, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ. Εκτός Βουλής μένει ο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε το τριήμερο 5-7 Ιανουαρίου και παρουσίασε το Mega, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αυξήσει την δυναμική και την συσπείρωσή της συμπιέζοντας τα μικρότερα κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 28,5% (αυξημένα ποσοστά κατά 0,5% έναντι της μέτρησης του Δεκεμβρίου) ενώ η ΝΔ 25,3% έναντι 23,1% της προηγούμενης μέτρησης.
Ακολουθούν δίνοντας μάχη στήθος με στήθος, το Ποτάμι με 5,8%, το ΚΚΕ 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ/ Δημοκρατική Παράταξη με 5%. Οι ΑΝΕΛ εισπράττουν μόλις 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατικών Πολιτών του Γ. Παπανδρέου μένει εκτός Βουλής με 2,6%. Το ΛΑΟΣ εμφανίζεται ξανά στις μετρήσεις με 2%, η Ανταρσύα με 1%. «Αλλο» απαντά το 2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 13,1%, ενώ λευκό/άκυρο επιλέγει μόλις το 0,9%
Αναλυτικός πίνακας με τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ 28,5% (από 28% τον Δεκέμβριο)
ΝΔ 25,3% (από 23,1% τον Δεκέμβριο)
Ποτάμι 5,8%
ΚΚΕ 5,7%
Χρυσή Αυγή 5,4%
ΠΑΣΟΚ 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%
Κίνημα Δημ. Σοσιαλιστών 2,6%
ΛΑΟΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Άλλο Κόμμα 2%
Λευκό/Άκυρο 0,9%
Δεν έχω αποφασίσει 13,1%
Συσπείρωση/Μετακινήσεις
Η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 81,5%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 85,4%. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τις ευρωεκλογές:
Στη ΝΔ πηγαίνουν:
Το 19,2% όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή
Το 14,4% όσων ψήφισαν Το Ποτάμι
Το 9,2% όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες
Το 7,8% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και
Το 1,6% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν:
Το 11,6% όσων ψήφισαν Το Ποτάμι
Το 9,6% όσων ψήφισαν ΚΚΕ
Το 9,3% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ
Το 6,9% όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες
Το 5,4% όσων ψήφισαν ΝΔ και
Το 5,3% όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή.
Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός, προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο Αντώνης Σαμαράς με 40,3% έναντι 34,9% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ενδιαφέρουσες απαντήσεις δίνουν οι ερωτηθέντες για το αν πρέπει η χώρα να μείνει πάση θυσία στο ευρώ. Το 75,7% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ποσοστό αυξημένο κατά 3% έναντι της προηγούμενης μέτρησης. «Οχι» και «μάλλον όχι» απαντά το 22,3%.
Ωστόσο 6 στους 10 (59,2%) απαντά πως δεν έχει περάσει οριστικά ο κίνδυνος να βγει εκτός ευρώ η Ελλάδα, Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται το 34,5%.
Επιπλέον, το 53,7% ζητά μετεκλογικά νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία με τους εταίρους μας. Το 20,5% ζητά μονομερή διαγραφή του χρέους, το 12,6% επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας, ενώ το 7,1% θέλει να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες.
Στο ερώτημα τι θα γίνει αν η επόμενη κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους, το 52,6% εκτιμά ότι οι δανειστές μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, ενώ το 36,1% απαντά πως θα μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης.
Στο ερώτημα αν επιθυμούν την επόμενη ημέρα των εκλογών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θετικά απαντά το 43,4%, ενώ το 40,5% απαντά ότι προτιμά κυβέρνηση ΝΔ ή με κορμό την ΝΔ.
Πώς κρίνουν το κόμμα Παπανδρέου
Ως προς το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, το σύνολο των ψηφοφόρων απαντά ότι το αντιμετωπίζει αρνητικά σε ποσοστό 87,7% και θετικά το 9,1%.
Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θετικά το βλέπει το 19,6% και αρνητικά το 79,3%. Το ΚΙΔΗΣΟ «κόβει» ψήφους κατά μείζονα λόγο από το ΠΑΣΟΚ αφού αποσπά το 12,3% των ψηφοφόρων του, ελάχιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ (1,5%), 4,2% από το Ποτάμι και 7,1% από άλλο κόμμα.


Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: