Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ΣΤΗΝ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015


Σύντομο Βιογραφικό 


Ο Ιορδάνης (Νάκης) Καρατζάς αποφοίτησε από το Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1969.

Είναι Αεροναυπηγός. Φοίτησε με πλήρεις υποτροφίες στα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής, Princeton και μεταπτυχιακά στο MIT.

Δίδαξε στο College of New Jersey και στο New York Ιnstitute of Τechnology.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην PanAm (PanAmerican World Airways) και Διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Βόρεια Αμερική.Επιστρέφει στην Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στην ιστορία της ΟΑ, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης μετά την απόρριψη του σχεδίου κρατικής δανειακής ενίσχυσης. Σχεδιάζει ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής και επιχειρησιακής εξυγίανσης της Ο.Α., και το υλοποιεί με επιτυχία μετά από διαπραγματεύσεις και συναίνεση με εργαζόμενους, τράπεζες, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και τελικά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξελίσσεται ιεραρχικά από Γενικος Διευθυντής, σε Διευθύνοντα Σύμβουλο και τελικά Προέδρο της ΟΑ.

Η θητεία του στην ΟΑ χαρακτηρίστηκε από ριζική αναδιοργάνωση, εξοικονόμηση εξόδων, εξορθολογισμό του στόλου και αναδιάρθρωση δικτύου. Ιδρύει θυγατρική τσάρτερ (Μακεδονικές Αερογραμμές) και αναβαθμίζει την Ολυμπιακή Τουριστική. Ανοίγει νέες αγορές στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη και νέες γραμμές στην Βοστώνη και Σικάγο στην Αμερική.
Αναβαθμίζει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με απευθείας συνδέσεις με την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στη θητεία του η ΟΑ γίνεται κερδοφόρα με ρεκόρ μεταφοράς 7.500.000 επιβατών, επιτευγμα που δεν πραγματοποιηθηκε ποτέ ξανα ουτε απο τη δημόσια ΟΑ ουτε από τη νέα ιδιωτική ΟΑ.

Η επιτυχής πορεία του στην ΟΑ διακόπτεται , όταν αποπέμπεται από τον τότε υπουργό Μαντέλη.

Στην συνέχεια, ο Ιορδάνης Καρατζάς ανοίγει τα φτερά του και πάλι προς το εξωτερικό.

Αναλαμβάνει Πρόεδρος της SkyEurope, της πρώτης Αεροπορικής Εταιρείας χαμηλού κόστους στην Κεντρική Ευρώπη. Την περίοδο αυτή, η SkyEurope βραβεύτηκε ως η καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη.

Δεν ξεχνά τη Θεσσαλονίκη. Συνδέει την πόλη μας με απευθείας πτήσεις με την Πράγα, τη Μπρατισλάβα, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

Σήμερα, ο Ιορδάνης Καρατζάς είναι υπεύθυνος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων παγκοσμίως για αερομεταφορές, ανάπτυξη αεροδρομίων και λιμένων, περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, και ενεργειακά δίκτυα. Παραδίδει σεμινάρια για την ανάπτυξη Αεροπορικών εταιριών και ομιλει συχνά σε συνέδρια για αεροδρόμια και μεταφορές.

Προσδοκία του ειναι να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη των Αεροπορικών και Ακτοπλοϊκών Μεταφορών, να συμβάλλει με την εμπειρία του στην εξέλιξη των τοπικών αεροπορικών εταιρειών με στόχο τη τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας, την αναβάθμιση του Αεροδρομίου ως περιφερειακού κόμβου και του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα.Δεν υπάρχουν σχόλια: