Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ" ΤΗΣ BILD


Σε εκστρατεία υπέρ του «όχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης καλεί τους αναγνώστες της η γερμανική Bild. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Γερμανών πολιτών που έστειλαν σχετικές επιστολές στην εφημερίδα αλλά και της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων που χαρακτήρισε την κίνηση «ανθελληνική εκστρατεία» που «έχει άμεση επίδραση σε πολιτικές αποφάσεις και δε συνάδει με το δημοσιογραφικό έργο».


Η Bild κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟXI άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», με λευκά γράμματα σε γαλάζιο φόντο, και καλούσε τους αναγνώστες της να βγάλουν selfies κρατώντας εξώφυλλο της εφημερίδας για να συμμετάσχουν στην «εκστρατεία».

Στο άρθρο το οποίο συνοδεύει την προτροπή, σημειώνονται δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της προς τους εταίρους και δήλωση του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει δυσκολία στην καταβολή των οφειλομένων στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ. Γίνεται ακόμη αναφορά στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τετάρτη, περί «αμφιβολιών για τη διάθεση εξοικονόμησης πόρων» από πλευράς Ελλήνων.

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων αντέδρασε άμεσα ζητώντας να σταματήσει αμέσως η ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας. «Η γερμανική πολιτική προς την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους όχι» δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Μichel Konken συμπληρώνοντας ότι «μια εκστρατεία η οποία επιθυμεί να έχει άμεση επίδραση σε πολιτικές αποφάσεις δε συνάδει με το δημοσιογραφικό έργο. Είναι αυτονόητο ότι τα ταμπλόιντ καλλιεργούν μια άλλη γλώσσα και μια άλλη δημοσιογραφία».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η εκστρατεία για selfies της Bild υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής καμπάνιας, ενώ επιπλέον είναι ηθικά αμφισβητήσιμο το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός διασύρεται για τα λάθη των κυβερνήσεων του στην οικονομική διαχείριση». Τέλος τόνισε ότι «η αβεβαιότητα για τον αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη και σε αυτή την κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας η κάλυψη των γεγονότων από όλες τις πλευρές, όχι όμως και η αρχή μιας πολιτικής καμπάνιας».


To ανάρτησα από http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: