Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ" ΤΗΣ BILD


Σε εκστρατεία υπέρ του «όχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης καλεί τους αναγνώστες της η γερμανική Bild. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Γερμανών πολιτών που έστειλαν σχετικές επιστολές στην εφημερίδα αλλά και της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων που χαρακτήρισε την κίνηση «ανθελληνική εκστρατεία» που «έχει άμεση επίδραση σε πολιτικές αποφάσεις και δε συνάδει με το δημοσιογραφικό έργο».


Η Bild κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟXI άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», με λευκά γράμματα σε γαλάζιο φόντο, και καλούσε τους αναγνώστες της να βγάλουν selfies κρατώντας εξώφυλλο της εφημερίδας για να συμμετάσχουν στην «εκστρατεία».

Στο άρθρο το οποίο συνοδεύει την προτροπή, σημειώνονται δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της προς τους εταίρους και δήλωση του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει δυσκολία στην καταβολή των οφειλομένων στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ. Γίνεται ακόμη αναφορά στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Τετάρτη, περί «αμφιβολιών για τη διάθεση εξοικονόμησης πόρων» από πλευράς Ελλήνων.

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων αντέδρασε άμεσα ζητώντας να σταματήσει αμέσως η ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας. «Η γερμανική πολιτική προς την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους όχι» δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Μichel Konken συμπληρώνοντας ότι «μια εκστρατεία η οποία επιθυμεί να έχει άμεση επίδραση σε πολιτικές αποφάσεις δε συνάδει με το δημοσιογραφικό έργο. Είναι αυτονόητο ότι τα ταμπλόιντ καλλιεργούν μια άλλη γλώσσα και μια άλλη δημοσιογραφία».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η εκστρατεία για selfies της Bild υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής καμπάνιας, ενώ επιπλέον είναι ηθικά αμφισβητήσιμο το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός διασύρεται για τα λάθη των κυβερνήσεων του στην οικονομική διαχείριση». Τέλος τόνισε ότι «η αβεβαιότητα για τον αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη και σε αυτή την κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας η κάλυψη των γεγονότων από όλες τις πλευρές, όχι όμως και η αρχή μιας πολιτικής καμπάνιας».


To ανάρτησα από http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: