Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ»

«Θέλω να είμαστε σοβαροί, οργανωμένοι, συστρατευμένοι και να πάμε τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο, στην ομαλότητα. Δεν θέλω να αποτύχει η κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.


Είπε ειδικότερα ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο και όχι να το παρατείνουμε, να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή και να πάμε και σε προληπτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ. Είπε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση ιδίως στην διεθνή δραστηριότητα της» και ότι «προς τα έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει πολύ γρήγορα συνείδηση της ευθύνης της, θα κάνει στροφή και θα έρθει στον άξονα της εθνικής στρατηγικής που έχει πει το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ένα παιχνίδι εντυπώσεων

Υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» και επαφές περιφερειακού χαρακτήρα. «Όλα αυτά είναι προκαταρκτικά, δεν έχουμε μπει στο κυρίως θέμα», είπε και σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει επαφή με το ΔΝΤ. Παραπέμποντας στη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες ως προς το χρέος, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι έγινε μια σημαντική, σωστή στροφή για το θέμα του χρέους και εκτίμησε ότι έτσι θα γίνει και η στροφή στο ζήτημα της παράτασης και τελικά θα πάμε στο τέλος του μνημονίου και στην προληπτική γραμμή. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφορικά με τη «στροφή» για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος ενέταξε και την πρόσληψη της Lazard ως συμβούλου. Επιπλέον χαρακτήρισε τραγικό λάθος να μην θέλει η κυβέρνηση τις υπολειπόμενες δόσεις. 'Άσκησε κριτική για το ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είπε ότι στηρίζει απολύτως αυτά που λέει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για να προσθέσει ότι όμως υπάρχει ένα πελατειακό κράτος που έχει πολλούς προεκλογικούς πελάτες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μεγάλο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής είναι η αναδρομική άρση του τραπεζικού απορρήτου. Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτηθείς σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και το «στικάκι», είπε ότι εκείνος το παρέδωσε και απεδείχθη ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας, αλλιώς δεν θα είχε αποδειχτεί τίποτα. Είπε ότι επί των ημερών του υπήρξε η καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου αναδρομικά και ότι έχει στείλει από το 2011 τα εμβάσματα εξωτερικού για έλεγχο όλα. Ερωτηθείς τι απέδωσαν, είπε ότι τώρα πρέπει να πάνε στον νέο υπουργό να πουν τι απέδωσαν «και εκεί θα δούμε πολλά ονόματα όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Γιατί εμείς τα στείλαμε φόρα παρτίδα αμέσως». Πρόσθεσε ότι από το 2011 τον έχουν διαδεχθεί πολλοί υπουργοί Οικονομικών, για να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ότι καθυστερούν αυτοί αλλά ότι υπάρχουν διαδικασίες και πως συνεπώς το θέμα είναι το κράτος συνολικά. «Εμάς μας καταλόγισαν ευθύνη γι' αυτό, τώρα που έχουν δοθεί υποσχέσεις για αποτελεσματικότητα, τώρα θα δούμε τα αποτελέσματα», είπε.

Αυτά που είπε ο Ομπάμα, τα έχει ξαναπεί

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα, είπε ότι έχουν ειπωθεί ξανά και εκτίμησε ότι είναι μια δήλωση που στηρίζει ρητορικά και φιλικά τη χώρα, αλλά όμως δεν θα έχει επίπτωση στη συμπεριφορά του ΔΝΤ. Σε αυτό το σημείο μνημόνευσε συνομιλία που είχε την ευκαιρία να έχει μαζί του, παρουσία του πρωθυπουργού, τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη του στην Ελλάδα και ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να το πει στη διοίκηση του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στον Αμερικανό αναπληρωτή γενικό διευθυντή. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΔΝΤ το ήθελε και το θέλει η Γερμανία. Σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ για «success story», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 για τον εκτροχιασμό.

Ο Αβραμόπουλος έχει τα προσόνα για ΠτΔ, εφόσον συμφωνήσει το κόμμα του

Για το εάν θα έβλεπε θετικά το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το ενδιαφέρει, μεταξύ άλλων, εάν ο Πρόεδρος θα προέρχεται από την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά και ότι «θα συμφωνήσουμε σε έναν συναινετικό Πρόεδρο που δεν θα είναι όμως προϊόν παρασκηνιακών διεργασιών και δεν θα θέλαμε να υπάρχουν ίχνη τυχοδιωκτισμού». Τόνισε ότι εάν πρόκειται να προταθεί ενεργό στέλεχος κόμματος, πρέπει να συμφωνεί το κόμμα του και πως «αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναμφισβήτητα έχει τα προσόντα να είναι ΠτΔ εφόσον συμφωνήσει το κόμμα του». Είπε ακόμα ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φιλική σχέση, αλλά και με πάρα πολλούς άλλους έχουμε φιλική σχέση» και πως «εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η θεσμική διάσταση».

Καλή η ιδέα της εξεταστικής για τα Μνημόνια

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα μνημόνια, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «καλή ιδέα, θα την ψηφίσουμε και θα μετάσχουμε». Πρόσθεσε ότι «αυτό όμως σημαίνει ότι θα κάνουμε εξεταστική για το πώς φτάσαμε στην οικονομία το 2009, για το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2 και καλού κακού επειδή μπορεί να πάμε στην παράταση και το μνημόνιο 3, να συνεχίσει αυτή η εξεταστική».

Είναι οριστικό, φεύγω από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι οριστικό ότι φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Για το εάν η εκλογή της νέας ηγεσίας θα γίνει απευθείας από τη βάση, είπε ότι θα αποφασίσει το συνέδριο, το χαρακτήρισε εξαιρετικά πιθανό, πρόσθεσε ότι δεν θα αναμιχθεί σε αυτό και ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τίποτα. Είπε ακόμα ότι αν το συνέδριο κρίνει ότι πρέπει να γίνει άμεση εκλογή, τότε αυτό θα γίνει, αφού έχουμε ακούσει προγραμματικές θέσεις.

Γελοιότητα ότι έριξα τον Παπανδρέου

Χαρακτήρισε «γελοιότητα» την κατηγορία ότι έριξε τον Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και «κωμικά» τα περί μη πρότασής του από τον κ. Παπανδρέου για την πρωθυπουργία. Αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι τον αιφνιδίασε ο κ. Παπανδρέου γιατί την προηγούμενη μέρα του είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και την επομένη στην ΚΟ τον άκουσε να προτείνει δημοψήφισμα, και εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στην επιστροφή από τις Κάννες έκανε αυτή τη δήλωση γιατί αλλιώς θα κατέρρεε η οικονομία και πως με αυτή τη δήλωση συμφώνησε και ο κ. Παπανδρέου λίγο αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο.


Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: