Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Videos)


Στην Κύπρο και τη Λευκωσία, βρίσκεται από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Ελλάδας. «Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα» τόνισε ο Α. Τσίπρας. «Η
συναντίληψη και το πνεύμα συνεννόησης θα επιβεβαιωθούν» σημείωσε ο Ν. Αναστασιάδης.




«Να εκφράσω την τιμή και τη χαρά για την εδώ παρουσία ενός πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή την εντολή και με γνωστό το ενδιαφέρον για την Κύπρο. Θέλω να πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που άμεσα θα έχουμε η συναντίληψη και το πνεύμα συνεννόησης και η στενή συνεργασία που πάντοτε υπήρχαν θα επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά.» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι το πρώτο μου επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο που είναι η Κύπρος. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Για μας τους Έλληνες η Κύπρος είναι στην καρδιά και το μυαλό μας ανά πάσα στιγμή. Για τη νέα κυβέρνηση η παρουσία μου εδώ συμβολίζει ότι η Κύπρος και η προσπάθειά σας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα αποτελεί προτεραιότητα. Και η στήριξή μας σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί προτεραιότητα. Θέλω να ευχηθώ το νέο ξεκίνημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, να συνδυαστεί με την ανάγκη ο ελληνισμός να αποχτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του, έτσι όπως αξίζει.»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κύπρο

Το ταξίδι στην Κύπρο είναι το πρώτο που πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως τέτοιος. Τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.






Τον Έλληνα πρωθυπουργό, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης. Ο Αλέξης Τσίπρας, ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αμέσως μετά θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.
 

Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: