Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ Ή ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ Ή ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΆΚΡΑ

Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική 

και αποκρουστική, αναφέρει ο 

νομπελίστας οικονομολόγος με 

άρθρο παρέμβαση στους NYT, λίγο 

μετά το τέλος του Eurogroup.

Τις εξελίξεις μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup σχολιάζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στους New York Times, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.


Στο άρθρο του με τίτλο «Athenae Delenda Est» («Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί»), που αποτελεί μια παραλλαγή της περίφημης ρήσης «Carthago delenda est» («Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί»), με την οποία ο Κάτων ο πρεσβύτερος επίμονα προέτρέπε τη Σύγκλητο να επιδιώξει την καταστροφή της μεγάλης αντιπάλου της Ρώμης, της Καρχηδόνας, ο Πολ Κρούγκμαν αναφέρει τα εξής:

«Οι ελληνικές διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών κατέρρευσαν λόγω του προσχεδίου για κοινό ανακοινωθέν, το οποίο η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει “παράλογο”. Σύμφωνα με τη δική μου ανάγνωση, αυτή είναι η πρόταση κλειδί: Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν αποφασισμένες να εξασφαλίσουν πρωτογενές πλεόνασμα και χρηματοδότηση, έτσι ώστε να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, συμβαδίζοντας με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο του 2012. Μετάφραση: καμία παραχώρηση στην απαίτηση πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ. Δεν υπήρξε καμία περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του να υπογράψουν τέτοια δήλωση, γεγονός που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νόμιζαν ότι έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης».

Και προσθέτει:

«Υποθέτω ότι είναι πιθανόν να είναι απλώς ηλίθιοι, να μην κατανοούν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010, και αυτού του είδους το bullying (σ.σ. νταηλίκι) εν θα λειτουργήσει.

«Μια εναλλακτική υπόθεση -που είναι πιο πιθανή- είναι ότι αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στα άκρα. Αντί να δώσουν διαπραγματευτικό έδαφος, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να ωθείται στην χρεοκοπία και, πιθανότατα, εκτός ευρωζώνης, με το υποθετικό οικονομικό ναυάγιο ως ένα μάθημα για οποιονδήποτε άλλον σκέφτεται να ζητήσει ελάφρυνση. Δηλαδή, ετοιμάζονται να επιβάλουν το οικονομικό ισοδύναμο της «Καρχηδόνειας συνθήκη» που η Γαλλία επιδίωξε να επιβάλει στη Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και αποκρουστική», καταλήγει ο Κρούγκμαν. 


Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: