Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: "ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Ολόκληρη η συνέντευξη του αναπληρωτή 
 
υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την 
 
εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και την Νάντια 
 
Αλεξίου
 
  
Ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης, στον οποίο ανατέθηκε η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από τον Αλέξη Τσίπρα ως αναπληρωτής υπουργός, εξακολουθεί να συστήνεται ως «καθηγητής» και δεν δηλώνει πολιτικός. «Εγώ δεν θα κορδώνομαι πλάι στους αστυνομικούς και τις επιτυχίες τους», αναφέρει. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ευθέως ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει και επιπλέον ότι οι φυλακές τύπου Γ δεν χρειάζονται.


Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ποιες είναι οι θέσεις της σημερινής κυβέρνησης και κατ’ επέκταση οι αποφάσεις σας; Θα υπάρξουν αλλαγές;
Ολες οι χώρες που αντιμετώπισαν την τρομοκρατία, μετά την εξάρθρωση σε ποινικό επίπεδο, κάνανε μια συζήτηση για το πολιτικοκοινωνικό φαινόμενο. Δεν έμειναν στο «τους πιάσαμε, τελειώσαμε». Και μάλλον δεν τελειώσαμε εδώ στην Ελλάδα. Εγώ το είχα πει το 2002, όταν συλλάβανε τη «17Ν». Ηταν όλοι, ήταν κάποιοι… αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Γιατί η Βουλή δεν το συζητάει; Εχουμε ένα κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο. Το ερώτημα είναι γιατί ζει, γιατί διευρύνεται, γιατί παίρνει νέες ηλικίες και ακόμα γιατί γίνεται αυτή η σύζευξη του ποινικού με τη νεο-τρομοκρατία. Ολα αυτά οφείλει να τα συζητήσει το πολιτικό σύστημα. Εγώ δεν θα κάνω πολιτική αξιοποίηση των επιτυχιών της Αστυνομίας. Οι επιτυχίες των αστυνομικών είναι δικές τους και στις αποτυχίες τους θα αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη.

Οι θέσεις σας για τις φυλακές τύπου Γ είναι γνωστές. Αναμένεται να δούμε κάποια αλλαγή στη λειτουργία τους και στο θεσμικό πλαίσιο;
Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Προφανώς χρειάζονται μέτρα ασφαλείας στις υπάρχουσες φυλακές, γιατί έτσι όπως έγινε η φυλακή τύπου Γ δεν είναι καν υψίστης ασφαλείας. Δεν ανταποκρίνεται σε κανένα μοντέλο. Ούτε σκληρό ούτε ελεύθερο είναι... «αλά ελληνικά». Οι αρμοδιότητες αυτές ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Παρασκευόπουλος (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης) είναι σοφότερος σε θέματα Ποινικής Δικονομίας και θα δει τι θα κάνει.

Θα υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενδεχομένως και κάποια αλλαγή;
Πίστευα πάντα ότι δεν έπρεπε να ενωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το Εσωτερικών, αλλά με το Δικαιοσύνης, και να γίνει ένα υπουργείο Ασφάλειας και Ελευθεριών -ας το πω έτσι-, γιατί δίνει μεγαλύτερη εγγύηση στον πολίτη από το να ακούει «Δημόσιας Τάξης», δηλαδή το κράτος. Αν ζητήσει τη συνδρομή του Δημόσιας Τάξης για την περιμετρική φύλαξη, αυτό να το δούμε. Αλλά είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ως επιστήμονας, έχω άποψη και με τον Νίκο Παρασκευόπουλο θα ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά δεν θέλω να μπαίνω στα θέματα άλλων.

Είδαμε ένα νέο μοντέλο Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο. Μετά την αρχική αμηχανία και από τις δύο πλευρές, οι βανδαλισμοί στα οχήματα της Αστυνομίας προκάλεσαν επικριτικά σχόλια από το ένστολο προσωπικό ως προς τον «νέο» ρόλο τους.
Υπήρχε αυτή η αμηχανία. Αν μετά τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης πιστεύουμε ότι σε μία νύχτα όλοι θα γίνουμε άγγελοι, αυτό δεν γίνεται. Ο Ελληνας πρέπει να πιστέψει και πάλι στη Δημοκρατία. Το καλό παράδειγμα θα το δώσουμε εμείς, οι θεσμοί. Αστυνομικοί από διάφορες μονάδες θεώρησαν ότι υποχωρούμε, «τους αφήνουμε και κάνουν ό,τι θέλουν. Μας χτυπάνε, μας βρίζουν και εμείς τους χαμογελάμε». Οχι, δεν είναι έτσι. Ούτε ήταν αυτό το μήνυμα της «συμφιλίωσης» του Σαββάτου. Ούτε προσβάλλεται η τιμή της Αστυνομίας.

Σε περίπτωση που από την άλλη πλευρά δεν τηρηθεί αυτή η «συμφωνία του Σαββάτου», τι γίνεται;
Θα λειτουργήσει η Δημοκρατία. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Εάν πράγματι θέλουν να εφαρμόσουν αυτή τη συμπεριφορά κάποιοι, τότε είσαι υποχρεωμένος να τους αντιμετωπίσεις. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, χημικά όχι. Σύλληψη, ναι, αλλά μετά τη σύλληψη, τελείωσε. Εγώ δίνω βάρος στην πρόληψη και στην αποτροπή.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, είδαμε να απομακρύνονται τα κιγκλιδώματα και οι κλούβες. Θα εφαρμοστεί νέο σχέδιο σε ό,τι αφορά την Αστυνομία;
Συνάντησα τον αττικάρχη, ο οποίος έδωσε την εντολή και απομάκρυναν τα κιγκλιδώματα από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη κι ενημερώθηκα ότι ήταν μαθητής μου. Δική του απόφαση ήταν και το να απομακρυνθούν οι κλούβες από τη Βουλή και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και το χάρηκα. Η σύγχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος είναι κατά βάση πληροφοριακή. Κλούβες είχαμε τόσα χρόνια και δεν αποτρέψανε τίποτε. Επεξεργαζόμαστε σχέδιο να απομακρυνθούν οι κλούβες από τα Εξάρχεια και γενικά από το κέντρο της Αθήνας.

Εχουν υπάρξει διαρροές για κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών και, συγκεκριμένα, για τη ΔΙΑΣ και τη ΔΕΛΤΑ. Θα γίνουν αλλαγές στην οργανοδομή των υπηρεσιών;
Θα δούμε αλλαγές στις δίκυκλες ομάδες αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ), όχι με τη λογική της κατάργησης. Εχει συζητηθεί μια ενοποίηση των μηχανοκίνητων μέσων, με μια άλλη μορφή οργάνωσης, πιθανόν και με άλλο επιχειρησιακό ρόλο.

Με απόφαση του ΣτΕ δικαιώνονται οι ένστολοι για τα μισθολογικά τους, ωστόσο δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Αν έχεις έναν αστυνομικό με μειωμένες αποδοχές, με χαμηλό ηθικό, χωρίς κοινωνική αποδοχή, χωρίς υποδομή, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς γιλέκο, δεν έχεις αστυνομικό. Αν ο αστυνομικός δεν είναι ασφαλής, δεν είναι ικανοποιημένος, πώς να κυνηγήσει τον κλέφτη και τον δολοφόνο; Θα πρέπει να εφαρμοσθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι ο συμβολισμός του κράτους δικαίου η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Στην Πυροσβεστική, μια υπηρεσία με στελέχη μόνιμους, συμβασιούχους και πενταετούς υποχρεώσεως, θα υπάρξει ομογενοποίηση;
Στο άμεσο διάστημα αναμένεται οι πενταετούς υποχρέωσης να ενοποιηθούν με τους μόνιμους στο Πυροσβεστικό Σώμα. Οσο για τους συμβασιούχους, το θέμα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση. Είμαι υπέρ της ομογενοποίησης, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε πώς, υπό ποιες συνθήκες και ποιους όρους.


Το ανάρτησα από http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: