Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η διοίκηση στην Ελλάδα ήταν πάντα ο «μεγάλος ασθενής». Για την ανόρθωση της οικονομίας όμως και για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, χρειαζόμαστε ένα νέο κράτος, ελεύθερο από τα πελατειακά δεσμά, δημοκρατικό, πιο δίκαιο και αποτελεσματικό.
Στην αρχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε την βαρειά κληρονομιά του παρελθόντος. Οφείλουμε άμεσα να επανορθώσουμε αδικίες και να καταργήσουμε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και πρακτικές. Είναι σαφές ότι το δημόσιο δεν έγινε καλύτερο επειδή απολύθηκαν οι καθαρίστριες, ή το υπόλοιπο προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, χωρίς αξιολόγηση ούτε του ιδίου, ούτε των δομών που στελέχωνε. Κανείς δεν μας εξήγησε, για παράδειγμα, γιατί καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία.

Αποτελεί, συνεπώς, συμβολική πράξη δικαιοσύνης η ανάκληση στην υπηρεσία των απολυμένων από μνημονιακά μέτρα και η τοποθέτησή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εθελοντικής κινητικότητας. Στην ίδια κατηγορία μέτρων ανήκουν και οι αναγκαίες ρυθμίσεις του πειθαρχικού δικαίου για την ανάσχεση του κύματος διώξεων που αποσκοπούσε στο να τρομοκρατήσει τους δημόσιους υπαλλήλους.

Θα αποκαταστήσουμε το τεκμήριο της αθωότητας και θα ορίσουμε ρητά το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά η συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. (Όσο και αν φαίνεται παράδοξο για τις ημέρες μας, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι διώκονται ακριβώς για τη συνταγματικά προστατευόμενη αυτή δράση τους.) Τέλος, συμληρώνονται τα πειθαρχικά συμβούλια από αιρετούς εκρποσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, κατά την πάγια παράδοση της δημοκρατίας μας.

Οι διορθωτικές επεμβάσεις, όμως, στα ερείπια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι αρκετές. Ο κύριος σκοπός μας είναι η κατάργηση του πελατειακού κράτους και των αντιδημοκρατικών στεγανών, η αναστροφή της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών, η καθιέρωση θεσμών κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας. Για να τα πετύχουμε αυτά, θα προχωρήσουμε στην εξ αρχής αναδιοργάνωση της διοίκησης, μέσω της καταγραφής των πραγματικών αναγκών κάθε υπουργείου, τον επαναπροσδιορισμό των οργανικών θέσεων και την απλοποίηση των διαδικασιών, με επιστέγασμα ένα δίκαιο και μη τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης.

Ο σκοπός της αξιολόγησης, άλλωστε, δεν είναι να τιμωρήσει, αλλά να κάνει καλύτερους τους ανθρώπους της διοίκησης και τις δομές της. Όταν οι θεσμικές αυτές τομές έχουν πραγματοποιηθεί, ελπίζω μέσα στο εξάμηνο, θα ακολουθήσει ένα συναινετικό πρόγραμμα κινητικότητας, που θα αντιστοιχίσει τις ανάγκες της διοίκησης με το προσωπικό της.

Τέλος, όσον αφορά τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι δυνατό να αποκατασταθούν σήμερα οι μεγάλες αδικίες των μισθολογικών περικοπών των μνημονίων. Όταν η οικονομία σταθεί πάλι στα πόδια της, θέλω να πιστεύω ήδη από του χρόνου, θα ξεκινήσουμε την αναγκαία σταδιακή αποκατάσταση, μέσα από ένα πραγματικά δίκαιο και ενιαίο μισθολόγιο. Η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο, θεσμός που κακοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην κατεύθυνση αυτή.

Ευελπιστώ ότι μαζί με την κοινωνία και τους δημόσιους υπάλληλους θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε τη νέα αποτελεσματική, δημοκρατική, δημόσια διοίκηση. Γιαυτό άλλωστε άφησα και την ασφάλεια των Βρυξελλών και το φυσικό μου χώρο, το Πανεπιστήμιο, στο οποίο ανήκω και στο οποίο σκοπεύω να επιστρέψω όταν έχω προσφέρει ότι μπορώ στη δημόσια ζωή.


Το ανάρτησα από http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: