Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

WALL STREET JOURNAL: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΙ ΌΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


«Η Ελλάδα πρόκειται την Τετάρτη (σήμερα) να ζητήσει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τέσσερις έως έξι μήνες» αναφέρει η Wall Street Journal σε ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, «σύμφωνα με αξιωματούχους που είναι σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση» όπως τονίζεται.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι όροι της αίτησης βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα για την αποκαθήλωση όσων έγιναν με εντολή του μνημονίου και ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συγκληθεί σύνοδος κορυφής για τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας του».

Το πρόβλημα που επισημαίνεται είναι ότι «οι όροι που τέθηκαν από το Eurogroup για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος μετά το τελεσίγραφο που έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή, είναι αυστηροί και αντίθετοι με ό,τι έχει διακηρύξει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη για την παράταση».

Ο κ. Βαρουφάκης, σε μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη, όπως τονίζεται, δήλωσε: «Η γνώμη μου είναι ότι θα υπάρξει ένα κείμενο με το οποίο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι», ενώ στο δημοσίευμα προστίθεται ότι «παρότι οι συνομιλίες του τις τελευταίες ημέρες με τους ομολόγους του της ευρωζώνης ήταν - όπως ο ίδιος τις περιέγραψε - "θορυβώδεις"».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, λίγες ώρες πριν μιλήσει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί μια πιθανότητα».

Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: