Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ" ΤΩΝ BRUSSELS GROUP ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και τις "γελοιότητες" των Brussels Group και άλλων ονοματολογιών.

Κοινό νόμισμα χωρΊς ενιαίο φορολογικό σύστημα δεν έχει προοπτική.

Αντιμετώπιση των κρατικών χρεών χωρίς κοινό επιτόκιο δεν βγαίνει.


Κοινή δημοσιονομική πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης χωρίς Πολιτική οδηγεί διαρκώς σε αδιέξοδα, στο παρελθόν.ΑΚΟΜΗ κι αν λυθεί με τον καλλίτερο τρόπο το ζήτημα που τρέχει τώρα με την χώρα μας, η σύνθεση που χρειάζεται η Ευρώπη δεν προκύπτει αφου η γενική της κατάσταση ενισχύει την ετερότητα.

Η εκτόξευση της ανεργίας στο σύνολο της Ευρώπης αποτελεί διαγενεακή τιμωρία και δεν είναι αιτία η Ελλάδα.

Οι οικονομικοί ρυθμοί είναι κατω απο τα επίπεδα του 2007. Η αντιστροφή των μεγεθών από την έναρξη της κρίσης, έως σήμερα, σε σχέση με τις ΗΠΑ (απασχόληση,
ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη) αναδεικνύει αναποτελεσματικότητα των μέτρων και τελικά αποκαλύπτει ότι ήταν μέτρα κρίσης αντί εναντίον.
 

Η Ευρώπη στην διάρκεια της κρίσης τρέχει με "ιστορική ασυνέχεια" αμφισβητώντας η ίδια την ιστορική της συνέχεια.

Τα αδιέξοδα ενός οικονομικού μοντέλου που λειτουργεί και "πολιτικά", δημιουργεί θεσμούς, κανόνες, νοοτροπίες με παρωπίδες,είναι συνθήκη "φυγής" απο την πραγματικότητα και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

  • Κατακερματίζει και "βαλκανοποιεί" την ΕΕ.
  • Η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και η ενεργητική συμμετοχή των κοινωνιών είναι η επείγουσα μετεξέλιξη.
  • Για να είναι η Ευρώπη ως ενιαία οντότητα ( και όχι ορισμένες χώρες της ) στο παιχνίδι της παγκόσμιας ισορροπίας και κυριαρχίας.
  • Ευρώπη με αξίες, πολιτισμό,
  • Όραμα, δύναμη και όχι με σχέσεις υποτέλειας, που "παίζουν"και στο εσωτερικό της ανάλογα τα ισχυρά παγκόσμια ή περιφερειακά ή εθνικά συμφέροντα και ανταγωνισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: