Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ TV ΔΕΧΕΤΑΙ ΌΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΈΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ! (VIDEO)


Η γερμανική τηλεόραση δέχεται σε ένα από τα κεντρικά ρεπορτάζ της ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει τα "πολεμικά χρέη"!
 

Στις 3 Μαρτίου 2015 το γερμανικό κανάλι ZDF στην ενημερωτική εκπομπή FRONTAL21 (στις 21.00) παρουσίασε ως δεύτερο θέμα της ''Τα γερμανικά πολεμικά χρέη προς την Ελλάδα''( Deutsche Kriegsschulden bei Griechenland). 


Στην εκπομπή - που ξεκίνησε με την ιστορία της Σφαγής του Διστόμου Βοιωτίας - αναλύθηκε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου της Ελλάδος προς την Γερμανία που δεν πληρώθηκε.

Μίλησαν και νομικοί που ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να τα ζητήσει παρόλο που η επίσημη γερμανική κυβέρνηση δεν δέχεται να το συζητήσει. Η διεκδίκηση δεν έχει νομικά παραγραφεί.


Τον Ιανουάριο του 2015, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και η αποπληρωμή του δανείου υποχρεωτική, καθώς και το κόστος της κατοχής είναι ξεπερασμένο - όπως και όλες οι αποζημίωση και αποκατάστασεις. 


Ωστόσο, μια ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης τον Νοέμβριο του 1995, (κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) που παρουσιάζει η εκπομπή Frontal21 αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από την αξίωσή της για αποζημίωση και αποκατάσταση και την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου.


Η νέα ώθηση του θέματος
 

Τάσο το ρεπορτάζ αυτό όσο και άλλα όπως και μια ώθηση του θέματος διεθνώς είναι αποτέλεσμα και της έντονης (και συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) προσπάθειας του αεικίνητου Μανώλη Γλέζου, του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές, πολιτών καταγομένων από τα Μαρτυρικά χωριά και άλλων πολιτών ( και Γερμανών) που θέτουν το θέμα παντού, ευαισθητοποιημένων δημοσιογράφων και ερευνητών. Έτσι είναι γεγονός πια και η ανάδειξη του θέματος των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέσα στην Γερμανία.


''Τα έγγραφα δείχνουν...''

Στο σημείωμα που προανήγγειλε την εκπομπή σημειώνεται: "Γερμανικά πολεμικά χρέη προς στην Ελλάδα: Τους τελευταίους μήνες, τέθηκε συχνά το ερώτημα κατά τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος της Ελλάδα πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει οικονομικές απαιτήσεις για αποζημίωση για τα ναζιστικα εγκλήματα σε βάρος της. Παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι υφίστανται μια τέτοια δυνατότητα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας απέρριψε και πάλι και πάλι τέτοιες αξιώσεις.


Η φωνή του Διστομίτη Αργύρη Σφουντούρη
 

Στο ενημερωτικό πρόγραμμα μπαίνουν οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση και αποκατάσταση κάτω από το μικροσκόπιο. Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με Εισαγγελέα Martin Klingner και με τον (Διστομίτη ) καθηγητή Αργύρη ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ, που στην ανθρωπιστική σφαγή στο Δίστομο (στην Κεντρική Ελλάδα) το 1944, έχασε όλη την οικογένειά του- ήταν τότε 4 ετών."( Στην φωτογραφία, τοτε,με τον παππου και την γιαγιά-μπροστα στο σπίτι που σφάχτηκαν οι γονείς του).

Η εκπομπή μεταδόθηκε και την επομένη 4 Μαρτίου το πρωΐ. Οι ώρες που προβλήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, έχουν από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις στην Γερμανία. Το ΖDF είναι μάλιστα από ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά κανάλια. (Τα βασικά στοιχεία είναι από την Κίνηση Ενεργοί Πολίτες, του Μανώλη Γλέζου)

ΔΕΙΤΕ το βίντεο της εκπομπής του ZDF:


Το ανάρτησα από http://www.news4people.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: