Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Καταστροφική χαρακτήρισε η Βάσω Παπανδρέου την επιλογή για το δημοψήφισμα, διότι όπως είπε οδηγεί σε εθνικό διχασμό εν μέσω οικονομικής καταστροφής.

Σε δήλωσή της η Βάσω Παπανδρέου τονίζει ότι το δημοψήφισμα έστω και τώρα πρέπει να αποφευχθεί. «Για να μην θρηνήσουμε άλλη εθνική καταστροφή, να ανατάξουμε τη χώρα μας και μετά να προσπαθήσουμε, μαζί με άλλους, ν’ αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνοι μας ούτε θα μας αφήσουν, ούτε μπορούμε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε με βήματα άλλοτε μικρά, άλλοτε μεγαλύτερα, μέσα από συγκρούσεις και συμβιβασμούς. Σήμερα απέχει πολύ από αυτό που

ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της, αλλά ακόμη αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη, ένα σημαντικό παίκτη στη διεθνή σκακιέρα, όπου ο ρόλος της σταδιακά μειώνεται και καινούργιοι παίκτες συμμετέχουν. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο άδικος. Τα συμφέροντα κυριαρχούν και γίνονται πιο ισχυρά μέσα από ανεπίκαιρες και τυφλές συγκρούσεις.

Η αλλαγή πορείας που είναι απαραίτητη για την ίδια την Ε.Ε. χρειάζεται σχέδιο, υπευθυνότητα, συμμαχίες και ηγεσίες με όραμα και αποτελεσματικότητα.


Εμείς είχαμε την τύχη να ενταχθούμε σε μια ένωση που ακόμη αποτελεί υπόδειγμα για τις κατακτήσεις της.
Πληρώνουμε τα λάθη των άλλων, αλλά κυρίως τα δικά μας. Έχουμε γίνει ένα κράτος αναποτελεσματικό, άδικο και κυρίως αναξιόπιστο. Ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες του, οι οποίοι δεν το σέβονται, δεν το εμπιστεύονται. Οι λόγοι είναι πολλοί και πάντα οι ευθύνες στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκουν στις εκάστοτε ηγεσίες, με πρώτη την πολιτική ηγεσία.


Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Ή θα πιαστούμε από κάπου και με μεγάλη προσπάθεια, δάκρυα και αίμα, θα καταφέρουμε σταδιακά, να αποφύγουμε τον γκρεμό, ή θα πέσουμε μέσα.


Είναι η ύστατη στιγμή που καλούμαστε ως κοινωνία ν’ αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας.

Η επιλογή για δημοψήφισμα είναι καταστροφική, διότι οδηγεί σε εθνικό διχασμό εν μέσω οικονομικής καταστροφής. Γι’ αυτό έστω και τώρα πρέπει να αποφευχθεί. Διαφορετικά λέμε «ναι» γνωρίζοντας ότι είναι μονόδρομος με μεγάλες δυσκολίες για πολλά χρόνια. Για να μην θρηνήσουμε άλλη εθνική καταστροφή, να ανατάξουμε τη χώρα μας και μετά να προσπαθήσουμε, μαζί με άλλους, ν’ αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μόνοι μας ούτε θα μας αφήσουν, ούτε μπορούμε.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ph. D. (econ)
πρ. Βουλευτής/Υπουργός/Επίτροπος


Το ανάρτησα από http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: