Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ

Με νέους και νέες συναντήθηκε το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο Πάρκο Ελευθερίας, συζητώντας για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και την επόμενη μέρα στη χώρα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη Real News είπε ότι την Κυριακή το βράδυ το «Ναι» του ελληνικού λαού πρέπει να είναι ηχηρό και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή που δίνει στην Ελλάδα δυνατότητα για να αναπνεύσει, για να σταθεί και πάλι όρθια και για να διαπραγματευτεί, για να εξαλειφθούν οι ακραίες απαιτήσεις που θέτουν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι των δανειστών. Για να ξεφύγει, όπως αναφέρει, ο ελληνικός λαός από τον εφιάλτη, μια πρόγευση του οποίου ζούμε αυτές τις μέρες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι απλά ένα μικρό τρέιλερ του τι θα ακολουθήσει αν οι Έλληνες παραπλανηθούν και επιλέξουν το "Όχι". Ψηφίζοντας "Ναι" επιλέγουμε την Ευρώπη και το ευρώ, την ασφάλεια που μας παρέχει -ιδιαίτερα τώρα- το γεγονός ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη, ισχυρή και δημοκρατική οικογένεια εθνών. Με την επιλογή μας δεν λέμε "Ναι" στη λιτότητα, αλλά "Ναι" στο μέλλον και την ελπίδα», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Είναι ζωτική ανάγκη να δίνει μια ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση της χώρας, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε την επομένη Δευτέρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Το ηχηρό μεγάλο "Ναι" δυναμώνει τη φωνή της Ελλάδας και ενισχύει αποφασιστικά τη διαπραγματευτική της θέση για να διασώσουμε κάποια κοινωνικά κεκτημένα και να διασφαλίσουμε δεσμεύσεις και πόρους για την κοινωνική συνοχή, για την ανάπτυξη, για την αναδιάρθρωση και του Δημοσίου χρέους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι το "Ναι" είναι το μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας. Η μόνη συμβολή του "Όχι" στη διαπραγμάτευση είναι μέσα από αναξιόπιστα και αφερέγγυα πρόσωπα για να οδηγηθούμε σε νέες άγονες συγκρούσεις και ρήξεις, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις γενιές στην περιπέτεια, στη χρεοκοπία και τελικά στη δραχμή».

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, η κ. Γεννηματά είπε: «Ελάχιστη σημασία θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση ενός "Όχι". Καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για τον ρόλο της σε μια απολύτως κατεστραμμένη χώρα και σε μια απολύτως διαλυμένη κοινωνία και οικονομία. 


Οπότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. 

Σε περίπτωση του "Ναι" όμως, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οφείλει να δρομολογήσει μόνη της τις εξελίξεις εκείνες που θα διευκολύνουν τη χώρα να φτάσει σε μία συμφωνία την οποία οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν και να εφαρμόσουν με σθένος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: