Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΤΕ ΌΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Αυτή θα είναι η τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με το δημοψήφισμα, τηρώντας και την παράδοση της διακοπής της αντιπαράθεσης το βράδυ της Παρασκευής πριν τις εκλογές.

Την Κυριακή στο δημοψήφισμα δεν θα ψηφίσω. 


Όχι γιατί δεν έχω άποψη ή γνώμη. Όσοι παρακολουθήσατε τις αναρτησεις μου αυτές τις μέρες ξέρετε την άποψη μου. 


Όσοι με ξέρετε από παλιά, επίσης, ξέρετε πως πάντα έχω γνώμη όταν τίθεται ένα ερώτημα και ποτέ δεν φοβάμαι να την εκφράσω.

Δεν θα ψηφίσω γιατί βρίσκομαι εκτός Ελλάδος. Όχι για διακοπές, ούτε για δουλειές. Είμαι μετανάστης, μακριά από τη χώρα μου και την οικογένειά μου, διωγμενος από την οικονομική κρίση της χώρας μας.

Φυσικά δεν με έδιωξε ο Τσίπρας ούτε ο Βαρουφακης με την αδιέξοδη οικονομική τους πολιτική.


Αναγκάστηκα να φύγω από την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, από τον σκληρό και αντιλαϊκό τρόπο που επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν την κρίση.


Αναγκάστηκα να φύγω κι από τις δικές μου επιλογές που, ως μια μικρογραφία του κράτους μας, διαμόρφωσα ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον γύρω μου.


Αναγκάστηκα να φύγω γιατί, όταν συμμετείχα, στον οποίο μικρό βαθμό συμμετείχα, στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη χώρα, δεν φώναξα ακόμα πιο δυνατά την άποψη μου για ρεαλισμό, δεν συγκρούστηκα πιο δυνατά ακόμα με το λαϊκισμό, δεν προσπάθησα πιο δυνατά να αδιαφορήσει η κυβέρνηση και το κόμμα για το πολιτικό κόστος και να πάει τις σωστές κι όχι τις ευχάριστες αποφάσεις.


Γι'αυτα έφυγα.


Κι αν κατάφερα να βρω δουλειά και μια ευκαιρία προκοπής στη νέα μου χώρα, το χρωστάω στο γεγονός ότι η Ελλαδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που διευκόλυνε την αυτόματη εγκατάσταση μου εδώ.


Την Κυριακή, λοιπόν, δεν θα μπορέσω να ψηφίσω.


Στο ερώτημα λοιπόν, ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή απομόνωση εγώ με την ψήφο μου δεν θα μπορέσω να απαντήσω.


Στο αν η χώρα θα περάσει δύσκολα αλλά θα χει μια ελπίδα ή αν θα καταρρεύσει δεν θα καταγράψω την άποψη μου.


Από σας που θα το κάνετε, μια χάρη.


Κάντε όλους εμάς που είμαστε μακριά περήφανους για το σταθερό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.


Έγραψα και πιο πριν.


Δεν με έδιωξε ο Τσιπρας απ' την Ελλάδα. 


Όμως θα φταιει άμα δε βρω Ελλαδα να γυρίσω.


Μην τον αφήσετε!


Το ανάρτησα από https://www.facebook.com/george.sakellion

Δεν υπάρχουν σχόλια: