Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ


Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με προτάσεις αντιμετώπισης του θέματος που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, στην Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λ. Κατσέλη και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα.Προς τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε οι αρνητικές συνέπειες της «τραπεζικής αργίας», στην οικονομία και την αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Η Κυβέρνηση που με τους χειρισμούς της οδήγησε στην κρίση αυτή, οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα σοβαρά προβλήματα για την οικονομία, τις επιχειρήσεις (και ειδικά τις μικρομεσαίες) και το εμπόριο.

Χαρακτηριστικό είναι το θέμα με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια.

Από τις 20 Ιουλίου και εάν δεν πληρωθούν, σφραγίζονται και μετά την περίοδο 30 ημερών γίνεται η σχετική αναγγελία από τις Τράπεζες στον «Τειρεσία».

Όμως οι βίαιες αλλαγές των όρων λειτουργίας της αγοράς αυτό το διάστημα, έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες σε αδυναμία πληρωμής. Γεγονός όμως που οφείλεται στους απρόβλεπτους και εξωγενείς παράγοντες που επέφερε το capital control και δεν αποτελεί παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των κανόνων της συναλλακτικής πίστης.

Για τους λόγους αυτούς και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις συνέπεις που έχουν δημιουργηθεί, σας προτείνω την υιοθέτηση της παρακάτω «ρύθμισης»:

«Ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες κατά την λήξη τους, συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή, των οποίων η έκδοση/λήξη τους είναι μέχρι τις 31/10/2015, εφόσον εξοφληθούν μέχρι τις 31/12/12015, δεν αναγγέλονται και κατά συνέπεια δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που λειτουργούν για λογαριασμό των Τραπεζών».

Η ρύθμιση αυτή, την ποία ζητά και το σύνολο των φορέων της αγοράς, θα δώσει μια σημαντική «ανάσα» στην λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Θα τις βοηθήσει –μέχρι την επάνοδο στην «κανονικότητα»- να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα της περιόδου, χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες γι’ αυτές και για την απασχόληση των εργαζομένων τους.

Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση θα κατανοήσει επί τέλους την αναγκαιότητα αυτή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υιοθετήσει την πρότασή μου.

Επισημαίνω όμως ότι η ρύθμιση για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι ουσιαστική σε χρονική διάρκεια και να μην αποτελεί μια πολύ μικρή –και χωρίς περιεχόμενο- μόνο παράταση.

Με εκτίμηση

Φώφη ΓεννηματάΤο ανάρτησα 
http://www.topontiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: