Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΙΑΝΝΗ... ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΑΛΕΞΗ;Το... «δεκανίκι βοηθείας» που προσέφερε η αντιπολίτευση (Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στηρίζοντας την (κουτσή κοινοβουλευτικά, όπως αποδείχθηκε) κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ψήφισης στην Ολομέλεια των προαπαιτούμενων που έθεσαν οι δανειστές για τη συμφωνία δείχνει, για την ώρα τουλάχιστον, να πηγαίνει... «περίπατο».


Και κάπως έτσι, «ελαφρύ καλοκαιράκι» θυμίζει το κύμα καύσωνα που «καίει» την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες μπροστά στον σκληρό «πολιτικό καύσωνα» που χτυπά την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με τις αποκαλύψεις και τις λεπτομέρειες του plan B που εκπόνησε – ως όφειλε, θα πρέπει να σημειώσουμε – ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση «τζαρτζάρει», άγρια πλέον, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του εξηγήσεις για τα σχέδια του πρώην κορυφαίου υπουργού και στενού συνεργάτη του ενώ την ίδια στιγμή Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν να λογοδοτήσει για τις κινήσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό μένει να αποδειχθεί...

Μέχρι στιγμής, η Δικαιοσύνη κινείται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με τη διαβίβαση στη Βουλή δύο μηνυτήριων αναφορών, με τις δικογραφίες να ανακοινώνονται στην Ολομέλεια και με τη... συνέχεια να εξαρτάται από τη... Ν.Δ. και από το κατά πόσο θα θελήσει να «κυνηγήσει» τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια πρόταση σύστασης προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών για τη σύσταση της πρώτης και 60 υπογραφές βουλευτών για τη σύσταση της δεύτερης.

Η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα αυτήν τη στιγμή που διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση. Δεδομένο πάντως είναι ότι τα «γαλάζια» έδρανα γνωρίζουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να υψώσει «κοινοβουλευτικό τείχος» καταψηφίζοντας τη σχετική πρόταση εάν αυτή προκύψει.

Βέλη από παντού...

Η Ν.Δ. «τα έριξε» στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Βαρουφάκη καθώς «γαλάζιες» πηγές σημείωναν ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγήν ιχθύος, και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά να φέρει και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη». Μάλιστα επεσήμαναν ότι πλέον, και με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα σχέδια που κατέστρωνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, η Ν.Δ. θα επανακαθορίσει τη στάση που θα κρατήσει στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή.

Συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος με τη Συγγρού επανεμφανίστηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε σπεύσει να παραιτηθεί από την ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης μετά την... πανωλεθρία του δημοψηφίσματος. «Αν ο κ. Τσίπρας το ήξερε είναι συνένοχος, αν δεν το ήξερε είναι επικίνδυνος» ήταν το σχόλιο του πρώην προέδρου της Ν.Δ. για την υπόθεση των αποκαλύψεων του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται» είναι η θέση του Ποταμιού, που βάζει, με τη σειρά του, στο στόχαστρο της σκληρής κριτικής τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ζητεί απαντήσεις επί του ζητήματος Βαρουφάκη τόσο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Γιάννη Δραγασάκη όσο και από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του» ανέφερε το Ποτάμι, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «ήταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή».

Το ΠΑΣΟΚ βγήκε στο ξέφωτο, κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan B. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται την ηχητική καταγραφή της «ομολογίας», όπως χαρακτηρίζει, του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan B το οποίο περιελάμβανε υποκλοπή των ΑΦΜ και υποστηρίζει ότι μία τέτοια ενέργεια «συνιστά συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας».

Η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή για το ποια ήταν (και τι περιελάμβανε) η εντολή που έδωσε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την επεξεργασία plan B και με ποιον στόχο; Ποια ήταν η ακριβής σύνθεση, ποιες οι ενδιάμεσες αναφορές και ποια η τελική έκθεση της «ολιγομελούς ομάδας» που το επεξεργαζόταν; Αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίηση του plan B και ποιες; Τέλος, ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρώπη παραμένει αδιαπραγμάτευτος στόχος της κυβέρνησης.

...Από το αυτί και στην Εξεταστική!

Την ίδια στιγμή, την άμεση κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια ζητούν, με επιστολή τους, οι «γαλάζιοι» βουλευτές - μέλη της επιτροπής, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς όπως υποστηρίζουν «οδήγησε την ελληνική οικονομία με τη διαπραγματευτική του τακτική (δημιουργική ασάφεια) και την ενσυνείδητη κωλυσιεργία και παρακώλυση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σε κατάρρευση». Επιπλέον, οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί εκτός χρηματοδοτικής στήριξης.

Στην επιστολή τους αναφέρονται στο plan B που εκπόνησαν ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε συστήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικό σχέδιο απομάκρυνσης της χώρας από την ευρωζώνη και έκδοσης, αρχικώς, παράλληλου και, εν συνεχεία, εθνικού νομίσματος, κατά τα λεγόμενά του, μάλιστα, εν γνώσει του πρωθυπουργού. Για την υλοποίηση του λεγόμενου plan B χρησιμοποιούσε ομάδα συνεργατών και εν αγνοία των υπηρεσιών επεξεργαζόταν σχέδια λειτουργίας παρατραπεζικού συστήματος με τη χρήση των ΑΦΜ, το οποίο θα λειτουργούσε κατ’ αρχήν μέσα στο ευρώ με τη δυνατότητα να μετατραπεί σε προπομπό της νέας Δραχμής, όπως και ο ίδιος αποδέχθηκε σε διάλογο με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds στις 16 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις». 


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: