Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΣΑΛΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε μια εξαιρετικά επώδυνη συμφωνία για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο άλλος δρόμος ήταν η άτακτη χρεοκοπία της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλειά της.

Όσοι έχουν πάει κόντρα σε αυτήν του την επιλογή, δεν έχουν εξηγήσει – ούτε μια φορά – εμπεριστατωμένα μιαν άλλη επιλογή, ένα άλλο ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα.Ασάφειες, γραφικότητες, λόγια που μπορεί να χαϊδεύουν τα αυτιά ταλαιπωρημένων, αλλά δεν προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Αυτή είναι η αλήθεια και σε αυτό ο Τσίπρας, παρά τα λάθη του, έχει απόλυτο δίκιο.

Μέσα από αυτήν τη δύσκολη συμφωνία, μπορεί να προκύψουν στην πορεία πολιτικές που να ελαφρύνουν σιγά - σιγά τα βάρη που επωμίζονται τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Ο Τσίπρας στο επόμενο διάστημα πρέπει:

- Να ολοκληρώσει τη συμφωνία, στηριζόμενος στη λεγόμενη «εθνική πλειοψηφία».

- Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα με ένα ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο.

- Χωρίς αναφορές σε προδότες, Βάρκιζες, αριστερούς του μνημονίου και... νοσταλγούς του Σοβιέτ.

- Ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του και να κριθεί από τον λαό στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

- Η χώρα να προχωρήσει σε εκλογές, χωρίς όμως να μπει πάλι σε περίοδο οικονομικής αστάθειας.

Στην εκλογική αυτήν αναμέτρηση, οι πολιτικές δυνάμεις να πουν καθαρά τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να πορευθεί αυτός ο τόπος.

Χωρίς κρυφές ατζέντες, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τσαλίμια, προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τέλος.

Τα έχουμε πληρώσει ακριβά.


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: