Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ-ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα Αγορά και στον δημοσιογράφο Γιάννη Καμπουράκη
Με ποιο ποσοστό θεωρείτε ότι θα έχετε φωνή και ρόλο μετά τις 20 Σεπτεμβρίου;
Στόχος μας είναι η Τρίτη θέση. Να γίνουμε ο Τρίτος ισχυρός πόλος στην πολιτική ζωή. Φωνή και ρόλο είχαμε και έχουμε πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες που έχουμε περάσει. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό πολιτικό κόμμα. Έχει βάλει ανεξίτηλα την σφραγίδα της προόδου και της δημιουργίας στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Τώρα ζητούμε την ψήφο των πολιτών για να πάρουμε εμείς και όχι η Χρυσή Αυγή την Τρίτη εντολή αν οι δύο πρώτες δεν καρποφορήσουν.

Ζητείτε κυβέρνηση με τη συμμετοχή του πρώτου και του δεύτερου κόμματος. Είναι αυτός όρος για τη συμμετοχή σας;

Αναμένουμε με την ψήφο τους οι πολίτες να προκρίνουν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Αυτή πιστεύουμε πως είναι η σωστή και ενδεδειγμένη λύση ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά, τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και συσσωρευτεί ιδιαίτερα, μετά την οκτάμηνη διακυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Χρειάζεται ικανή κυβέρνηση άμεσης δράσης και μακράς πνοής με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Όρους για τη συμμετοχή σας σε μία κυβέρνηση συνασπισμού βάζετε;

Εμείς θα θέσουμε στη συζήτηση το δικό μας καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα, τις δικές μας πράσινες – σταθερές γραμμές. Σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής θέλουμε να βάλουμε τη δική μας πραγματικά προοδευτική σφραγίδα. Γι’ αυτό μεταξύ των άλλων λέμε όχι στις συντάξεις πείνας, στην εξοντωτική φορολογία των αγροτών, στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Θα μετέχετε σε μία κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος;

Εμμένουμε στη θέση μας για την κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., για αυτοδυναμία είναι μια αυταπάτη. Το κακέκτυπο του δικομματισμού, οδηγεί σε αδιέξοδα και βαθαίνει την κρίση.

Ας το καταλάβουν επιτέλους. Κανείς μόνος του δεν μπορεί. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση. Η ανηφόρα είναι μεγάλη. Και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να καταλάβουν καλά ότι Μόνο Όλοι Μαζί Μπορούμε. Με μία κυβέρνηση τετραετίας, που δεν θα αφήσει κανέναν να δραπετεύσει από τις ευθύνες του.

Πρωθυπουργός από το πρώτο κόμμα, για παράδειγμα, είναι για το ΠΑΣΟΚ όρος απαράβατος;

Απαράβατος όρος για μας είναι αυτός που υπαγορεύεται από τη μία και μόνη εθνικά υπεύθυνη επιλογή, αυτή του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όπως και η ειλικρινής και αποφασιστική στήριξη της απ’ όλους. Όλα τα’ άλλα θα συζητηθούν, με σεβασμό προφανώς στη λαϊκή ετυμηγορία και τον μετεκλογικό πολιτικό συσχετισμό μεταξύ των κομμάτων.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα σας κάνει καλό να μείνετε για ένα διάστημα εκτός κυβέρνησης. Τι λέτε;

Δεν πάσχουμε από κυβερνητικό σύνδρομο. Δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες. Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια Κυβέρνηση, αν δεν έχει πρόγραμμα και συνοχή. Δεν είμαστε ουρά κανενός. Αυτό ας το πάρουν απόφαση. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο. Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με δεσμευτική Προγραμματική Συμφωνία. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης που παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, με στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Τι απαντάτε στο επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι μέσα σε επτά μήνες, όσα λάθη και αν έκανε δεν είναι δυνατόν να έκανε τόσο κακό όσο τα προηγούμενα σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Η ζημιά δεν αργεί να γίνει! Ο κ. Τσίπρας πρόλαβε δυστυχώς στο επτάμηνο να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, παρ ολίγον καταστροφή, στη χώρα και την κοινωνία. Δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό θετικό έργο σε κανένα τομέα. Όλο λάθη, δεν θέλω να απαριθμήσω, τα έχει πει άλλωστε ο ίδιος. Είναι πρόκληση όμως, να συγκρίνει το δικό του «τίποτα» με ένα τεράστιο έργο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, έργο και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν κυρίως από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει βέβαια και λάθη. Είχαμε αρκετά παθήματα που όμως μας έγιναν μαθήματα.

Τι απαντάτε στον κ. Μεϊμαράκη που λέει ότι η αναγκαστική συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ήταν η αιτία που πολλά πράγματα στη διετία 2012-2014 δεν προχώρησαν;

Ο κ. Μειμαράκης ψελλίζει ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Εμείς του απαντάμε πως πράγματι τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους. Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε: Ναι το πράξαμε και καλά κάναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: