Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Επίθεση σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη και παρουσίαση των θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξη ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έκανε η Φώφη Γεννηματά από την ΔΕΘ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στην έναρξη της ομιλίας της «Είμαστε εδώ για να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα ηχηρά μηνύματα. Τέρμα τα ψέματα. Τέρμα ο λαϊκισμός. Ήρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης. Την παράταξη που πάνω από όλα βάζει την πατρίδα. Το αποδείξαμε στην πράξη, το πληρώσαμε σκληρά, αλλά δεν υποκύψαμε. Αντέξαμε και είμαστε σήμερα εδώ η κρίσιμη , χρήσιμη, δημιουργική δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναφέρει την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο. Εμείς δεν ξεχνάμε.

Για τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε η κα.Γεννηματά «Σ’ αυτόν εδώ το χώρο, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ότι τους έδωσαν, λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Η κατάσταση στην οποία οδήγησε την οικονομία μας η επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγική!

Περάσαμε:

Από: πρόβλεψη αύξησης του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2014

Σε: πρόβλεψη για ύφεση 2% - 4% στο τέλος του 2015

Συμπέρασμα: Επιστροφή στην ύφεση αντί της Ανάπτυξης

Περάσαμε:

Από: την θετική διαφορά μεταξύ προσλήψεων – απολύσεων τον Ιούλιο 2014 στα 13.000 άτομα

Σε: Αρνητική διαφορά, (δηλαδή περισσότερες απολύσεις έναντι των προσλήψεων) τον Ιούλιο του 2015 κατά 17.000 άτομα.

Μόνο την πρώτη περίοδο των capital controls έχασαν την δουλειά τους 18.000 εργαζόμενοι σε ένα μήνα.

Συμπέρασμα: Η ανεργία δυστυχώς διογκώνεται.

Περάσαμε:

Από: Πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ

Σε: Πρωτογενές έλλειμμα (πριν τα μέτρα) 1,5% του ΑΕΠ

Συμπέρασμα: Η δημοσιονομική “αστάθεια” επανήλθε

Αποσύρθηκαν από τις Τράπεζες καταθέσεις 40 δις , γεγονός που επιβάλλει την ανακεφαλαιοποίηση τους, με επιβάρυνση των Ελλήνων κατά 25 δις ευρώ. Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο στην οικονομία ο κ.Τσίπρας θα το κρατούσε ήδη στα χέρια του. Ως ναυαγός αναζητά σανίδα σωτηρίας στις εκλογές. Προσπαθεί να προλάβει την «αποκάλυψη». Την ώρα που θα φθάσει το σύνολο του λογαριασμού των 14 δις ευρώ στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά έκανε επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχολιάζοντας «Όμως και από τη ΝΔ ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια:

18 δις ισοδύναμα, άλλο μείγμα πολιτικής,

Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3.΄Ανθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ ’αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009. Και τώρα ο κ. Μειμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, σχολίασε ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού:

«Δώστε μας τη δύναμη, την Τρίτη δύναμη για:

να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται

να πετύχουμε την αναδιάρθρωση και απομείωση του Δημοσίου Χρέους, κάτι που

θα επηρεάσει καθοριστικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Η διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποφασισθεί από το 2012. Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί “μονομερούς διαγραφής του χρέους” αποδείχθηκαν ψευδείς και παραπλανητικές.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας να στείλουμε τις υποχρεώσεις στο μέλλον, να μην πληρώνουμε τόκους να απελευθερώσουμε πόρους για επενδύσεις και κοινωνική πολιτική. Να επαναδιαπραγματευθούμε και να βελτιώσουμε τα πιο αρνητικά και άδικα σημεία του Μνημονίου».

Τι είπε νωρίτερα η κα Γεννηματά

«Πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης. Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την συνάντησή της με την Διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την Διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της έκθεσης, για τις δυνατότητες που έχει, για το πώς μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Η χώρα μας χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, χρειάζεται να στηριχτούμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η πολιτική σταθερότητα,. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης. Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Γι’ αυτό ζητάμε την δύναμη του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις, στις κοκορομαχίες. Εμείς το βράδυ θα παρουσιάσουμε τις δικές μας πράσινες γραμμές, τις πράσινες γραμμές για μια προγραμματική συμφωνία δεσμευτική με χρονοδιαγράμματα, με στόχους για το Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα.»

Το ανάρτησα από iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: