Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»


1. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που θα σηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και την άρρηκτη σχέση τους με το ιστορικό κεκτημένο της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Κλιμακώνουμε και κορυφώνουμε τον αγώνα μας με αυτοπεποίθηση, πίστη και αισιοδοξία, γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναδειχθούν ως Τρίτος Πόλος, ως Τρίτη Δύναμη θετικός καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις και εγγύηση για μια σταθερή Κυβέρνηση 4ετίας με Δημοκρατικό, Μεταρρυθμιστικό και Προοδευτικό πρόγραμμα. Ένα συνεκτικό, αξιόπιστο και ιεραρχημένο πρόγραμμα Παραγωγής, Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Κοινωνικής Συνοχής και Δικαιοσύνης.

2. Απευθύνομαι σε όλους τους Πολίτες, αλλά κυρίως σε εσάς που έχετε διαχρονικά ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και μας ενώνουν πολλά.

Οι δεσμοί μας, ιστορικοί, πολιτικοί, ιδεολογικοί, κοινωνικοί είναι δεδομένοι. Γιατί μας συνδέουν συναισθήματα, αγαπημένα πρόσωπα, βιώματα, κατακτήσεις, αγώνες και αγωνίες. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, τον καθένα και την κάθε μια ξεχωριστά.

Όλους εσάς που μας γυρίσατε την πλάτη, από τις εκλογές του 2009. Τα τελευταία χρόνια μας αμφισβητήσατε, μας αρνηθήκατε. Για λάθη και αδυναμίες μας. Για συμπεριφορές και παραλείψεις. Πήραμε το ηχηρό σας μήνυμα!

Όλοι βιώσαμε πως είναι να βαδίζουμε σε δρόμους χωριστούς. Έχουμε προχωρήσει σε κριτική και αυτοκριτική έχουμε αποδώσει ευθύνες. Γυρίσαμε σελίδα. Έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Αλλάζουμε, ανανεώνουμε ριζικά το λόγο μας και το πρόγραμμά μας, τα πρόσωπα και τις προτάσεις μας.

3. Τα τελευταία χρόνια κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Όμως ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει γονατίσει, έχει υποφέρει, έχει ματώσει, το τίμημα είναι βαρύ. Όμως τώρα πια όλοι ξέρουμε ότι τα διλλήματα που μας χώρισαν ήταν πλαστά, κατέρρευσαν, δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Τώρα ξέρουμε ποιοι υπηρέτησαν τον τόπο και ποιοι είπαν ψέματα.

Ας αφήσουμε πίσω μας το χθες. Μετά από 6 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη το ″Κοινό μας Σπίτι″ είναι ΕΔΩ, ανοιχτό και πάλι σε όλους. Το «δένδρο» της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί και πάλι να αναγεννηθεί, να δώσει ξανά καρπούς, για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κόψαμε τα κλαδιά που μας πλήγωσαν, ας μην κόψουμε όμως τις κοινές μας ρίζες.

Ξέρω ότι αυτή η συναισθηματική εξομολόγηση, αυτό το πολιτικό κάλεσμα για κοινή πορεία μπορεί, άλλους να προβληματίσει, άλλους ίσως να θυμώσει, άλλους να πείσει. Σίγουρα όμως αξίζει και πάλι, να επικοινωνήσουμε. Να σας ακούμε και να μας ακούτε.

Να αγωνιστούμε μαζί, με Μνήμες, με Προτάσεις και με Όνειρα. Για το παρόν και το μέλλον, της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνίας και της Νέας Γενιάς.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αξίζει την υποστήριξη σας, την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας. Πάμε πάλι μαζί, ξανά δυνατοί.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι οι δεσμοί μας είναι ισχυροί. «Το αίμα νερό δε γίνεται».

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αξίζει να αναδειχθεί Τρίτη Δύναμη, κρίσιμη, χρήσιμη, Ευρωπαϊκή.

Εγγύηση και καταλύτης για μια σταθερή Κυβέρνηση 4ετίας, με Δημοκρατικό, Μεταρρυθμιστικό, Προοδευτικό Πρόγραμμα.

4. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθούν απεγνωσμένα να στήσουν εικονική προεκλογική πραγματικότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει το λύκο, που έγινε αρνάκι. Όμως η Δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Ο κ. Τσίπρας, απ΄την άλλη μεριά, παριστάνει το νέο. Αποδείχθηκε όμως ότι είναι το τέλος του παλιού. Τον γνωρίσαμε, τον δοκιμάσαμε.

Κανείς πλέον δεν τους πιστεύει.

Δεν αναφέρονται και δε δεσμεύονται για τα ουσιώδη οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα.

Δεν καταθέτουν δεσμευτικές προτάσεις για συντεταγμένη αξιόπιστη και σίγουρη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια.

Να τελειώνουμε λοιπόν, με τα ψέματα και τις άγονες συγκρούσεις τους.

Τώρα είναι η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με δημοκρατικό προοδευτικό πρόγραμμα.

Η Τρίτη δύναμη είναι εδώ με συγκεκριμένο σχέδιο και ιεραρχημένες αξιόπιστες λύσεις.

Δώστε μας με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας την Τρίτη εντολή για να εγγυηθούμε μια κυβέρνηση τετραετίας με συνεργασία, με πρόγραμμα, με αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: