Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριξαν το ψήφισμα με θέμα τις δανειακές ρυθμίσεις και το ζήτημα της ελλιπούς προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

  • καταψήφισαν οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Κύρκος, Γραμματικάκης από το Ποτάμι, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, τέθηκε στην ψηφοφορία ψήφισμα με θέμα τις δανειακές ρυθμίσεις, και τα υψηλού ρίσκου χρηματοπιστωτικά εργαλεία και το θέμα της ελλιπούς προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Η πρόταση αφορούσε την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των δανειοληπτών, ιδιαίτερα στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Μάλιστα στο ψήφισμα υπάρχουν 2 παράγραφοι με ρητή αναφορά στην Ελλάδα, όπου το πρόβλημα παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις μετά την ραγδαία αύξηση των «κόκκινων» δανείων.

Επιπλέον, στο κείμενο του ψηφίσματος γινόταν αναφορά στις δανειακές συμβάσεις ελβετικού φράγκου που υπέγραψαν δανειολήπτες στην Γαλλία και στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι «75.000 πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους».

Δυστυχώς τις παραγράφους που αφορούσαν την χώρα μας από την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές, όπως και ο Κύπριος Δ. Παπαδάκης.

Αντίθετα καταψήφισαν οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Κύρκος, Γραμματικάκης από το Ποτάμι, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.

Επισημαίνουμε επίσης το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: