Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ, ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΙΑ ΕΣΕΙΣ

Όχι στις προγραμματικές, σε εφαρμοστικούς και σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

 Καταψήφιση όλων των σκληρών μέτρων του οικονομικού προγράμματος προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά. 
Zήτησε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Σε εμάς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) δεν θα βρείτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες ούτε αφελείς συνενόχους» διεμήνυσε στον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα ψηφίσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο ούτε εξετάζει πια το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Υψώνοντας εντυπωσιακά τους τόνους σε σύγκριση με τις προεκλογικές προσκλήσεις της για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει «πέντε μεγάλα ΟΧΙ» στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, στις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση και στην ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Άσκησε, μάλιστα, σκληρή κριτική στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι περιλαμβάνει φοροκαταιγίδα και περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

«Χρησιμοποιείτε το “παράλληλο πρόγραμμα” ως το καινούργιο σας “παραμύθι”» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. «Η ύφεση επιστρέφει, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός και η ανεργία πάλι θα αυξηθεί» προεξόφλησε η κυρία Γεννηματά και σημείωσε ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με φορολογικά μέτρα και περικοπές ύψους 6,4 δις ευρώ ως το τέλος του 2016. «Περισσότερο από όλους θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι καθώς από αυτά, τα 1,8 δις ευρώ αφορούν τις συντάξεις» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξάνονται στο 52%, αναδεικνύοντας το Κράτος ως τον νέο μεγάλο «μπαταξή». «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν έχει Σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει προοπτική για την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του bonus των 50 εδρών «που διχάζει και οδηγεί σε πλασματικούς συσχετισμούς». «Αν είστε ειλικρινής, ελάτε να θέσουμε τις βάσεις για μεγάλες αλλαγές, χωρίς παιγνίδια και καθυστερήσεις» είπε στον κ. Τσίπρα. Άσκησε, όμως, κριτική και στους χειρισμούς του πρωθυπουργού για την απομείωση του χρέους. «Ευτυχώς εγκαταλείψατε κ. πρωθυπουργέ τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» είπε η κυρία Γεννηματά και σημείωσε ότι πλέον η κυβέρνηση κινείται με βάση την απόφαση του Eurogroup του 2012 που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά κατέληξε λέγοντας "Η ελπίδα δεν πέθανε κύριε Τσίπρα, απλά δεν την εκφράζετε πια εσείς".


Το ανάρτησα από http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: