Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ


Το πρόβλημα με την εμφάνιση του Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον δεν ήταν τόσο τα κακά αγγλικά του. Φυσικά το γεγονός ότι εμφανίστηκε σε μία απαιτητική συζήτηση χωρίς διερμηνέα παρά το ότι δεν κατέχει ακόμα καλά τη γλώσσα, πολλές φορές δεν καταλάβαινε τι του έλεγε ο Κλίντον και ο ίδιος δεν μπορούσε να εκφραστεί επαρκώς, δείχνει προχειρότητα και αλαζονεία εκ μέρους του.


Το πρόβλημα ήταν στις απαντήσεις που έδινε και όχι στα αγγλικά του. Σε μία συζήτηση ενώπιον ξένων μεγαλοεπενδυτών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υποτίθεται ότι παρουσιάζει η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός πήγε εντελώς απροετοίμαστος και έκανε μία αφηρημένη πολιτικάντικη τοποθέτηση λες και απαντούσε στον Μεϊμαράκησε κάποιο ελληνικό κανάλι. Καμία γνώση του θέματος, μηδέν σχεδιασμός και συγκεκριμένα επιχειρήματα γιατί πρέπει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, και που. Ο Τσίπρας αναπαρήγαγε πάλι τη γνωστή αφήγηση - έκθεση ιδεών για την Ελλάδα θύμα των..
πολιτικών λιτότητας και πειραματόζωο, για τις μεγάλες δυνατότητες της σε ανθρώπινο δυναμικό, για τη γεωστρατηγική της θέση κοκ. Απαντήσεις πρόσφορες να κολακέψουν ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά εντελώς ακατάλληλες για το συγκεκριμένο.

Που είναι το πρόβλημα όμως, θ' αναρωτηθεί κάποιος, από τη στιγμή που ο Τσίπρας είναι, υποτίθεται, ηγέτης ενός αριστερού κόμματος; τι δουλειά έχει ένας αριστερός πρωθυπουργός να συναγελάζεται με το διεθνές κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να προσπαθεί να τους δελεάσει; Αυτή όμως είναι η νέα αφήγηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποδοχή του μνημονίου. Πως πλέον τώρα η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αναδιοργάνωση του κράτους και την ανάπτυξη που θα έρθει και μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων. Γι αυτό και επεδίωξε άλλωστε μία τέτοια συνάντηση. Φυσικά όλα αυτά διανθίζονται με φληναφήματα περί "βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου" τρόπου ωστόσο η στρατηγική τώρα της κυβέρνησης δεν είναι η ανατροπή της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά η ομαλή συνύπαρξη και η οικονομική ανόρθωση μέσα στα πλαίσια που επιτρέπουν τα μνημόνια και ο δεδομένος διεθνής συσχετισμός.

Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι σημαντικός κόμβος αυτής της νέας στρατηγικής από τη στιγμή που κεφάλαια για την ανάπτυξη δεν μπορούν να βρεθούν από πουθενά αλλού (δανεισμός ή κράτος πχ). Όταν λοιπόν ο Τσίπρας αντιμετωπίζει με τόση επιπολαιότητα και ασχετοσύνη έναν βασικό πυλώνα της νέας πολιτικής που ευαγγελίζεται, αποκαλύπτει πόσο επιπόλαια αντιλαμβάνεται και την ίδια τη διακυβέρνηση της χώρας. Πόσο μεγάλη άγνοια έχει για το διεθνές περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει και πόσο αδυνατεί να κάνει όχι μόνο τη ρήξη ως ηγέτης μίας κάποιας ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και τη διαχείριση ως εκπρόσωπος μίας αναγεννημένης σοσιαλδημοκρατίας. Βοήθεια μας.

Δημήτρης Τσίρκας (fb)


Το ανάρτησα από http://zoornalistas.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: