Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ

Ναι στις Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Ευημερία

Αλλά χρειάζονται πράξεις και όχι μόνο τα ως τώρα κούφια λόγια

Παρέμβαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά1] Να επενδύσουν στην Ελλάδα ζήτησε από ομογενείς και μη επιχειρηματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Τσίπρας.

Πράγματι. Οι επενδύσεις – ελληνικές και ξένες – είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ευημερία του ελληνικού λαού.

Και η χώρα μας χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ

Γιατί όσο μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης εξασφαλίσουμε για την χώρα, τόσο πιο σύντομα θα ξεφύγουμε από την κρίση, το μνημόνιο και τις άδικες πολιτικές που αυτό περιλαμβάνει.

2] Όμως αλήθεια πέρα από τη ρητορική, τι ακριβώς έχει κάνει στην πράξη ο κ. Τσίπρας και Κυβέρνησή τους, για να προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα;

Αντίθετα: Κάνει το οτιδήποτε για να δημιουργήσει αρνητικό επενδυτικό κλίμα

Αντίθετα: Έχει έρθει σε σύγκρουση με οποιονδήποτε έχει επενδύσει ή προσπάθησε να επενδύσει, καθαρά για ιδεοληψίες και μικροκομματικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ

Να θυμηθούμε την πλήρη διάσταση λόγων και έργων για το λιμάνι του Πειραιά;

Την αντιμετώπιση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές;

Τους χειρισμούς με την υπόθεση των Περιφερειακών αεροδρομίων;

Την στάση τους απέναντι στο θέμα της αξιοποίησης του «Ελληνικού»;

Δεν πρόκειται για «υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος» όπως ισχυρίζονται.

Πρόκειται για μια καθαρά ιδεοληπτική στάση, για ιδεολογικές αγκυλώσεις, για αντίθεση σε κάθε τι «ιδιωτικό» ή «επιχειρηματικό», για στείρα πρόσδεση στο άρμα του κρατισμού.

Είναι το «αντεστραμμένο είδωλο», της δεξιάς, που απεχθάνεται και αρνείται το στρατηγικό, ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο του κράτους. Στάση εξίσου επικίνδυνη και λανθασμένη.

3] Για το ΠΑΣΟΚ ο βασικός Τομέας Ανάπτυξης είναι η επιχειρηματικότητα και πρώτα οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Όμως για να λειτουργήσει χρειάζονται σταθερές συνθήκες και θετικές προϋποθέσεις.

Και τι πράττει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

α) Αντί της βαθιάς τομής στο κράτος με αξιοκρατία, αποκέντρωση, διαφάνεια παντού, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης.

Έχουμε:

Επιστροφή των επίορκων Δ.Υ.
Συνεχείς παρεμβάσεις για εγκατάσταση κομματικών εγκάθετων στην Διοίκηση

β) Αντί της κατάργησης κάθε διοικητικού εμποδίου που στρεβλώνει την αγορά και νοθεύει τον ανταγωνισμό, έχουμε στήριξη κάθε συντεχνιακού συμφέροντος, κάθε παρασιτικού κυκλώματος που στοχεύει στην πρόσδεση στο κράτος

γ) Αντί του σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, έχουμε συνεχώς μέτρα επιβάρυνσης της επιχειρηματικότητας (αύξηση συντελεστή φορολογίας από 26 σε 28%και προκαταβολή του φόρου) και εξόντωσης της μεσαίας τάξης.

δ) Αντί της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά έχουμε τα capital controls στις Τράπεζες.

Με αυτές τις αντιλήψεις και τις πρακτικές, αποδεικνύεται πόσο υποκριτική και ατελέσφορη είναι η στάση του κ. Τσίπρα.

4] Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να κατευθύνονται κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένους κλάδους με στρατηγικό πλεονέκτημα και προστιθέμενη αξία στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες.

Θα περιμέναμε λοιπόν να στηρίξει η Κυβέρνηση τον Τουρισμό, την Ενέργεια, τον Πρωτογενή τομέα, την ανάπτυξη νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ σε αυτή την κατεύθυνση.

Αντ’ αυτού:

Α) Ο Τουρισμός πλήττεται με την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά και την αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση.

Β)Οι επενδύσεις στην Ενέργεια καθυστερούν και αναβάλλονται, λόγω της στάσης του αρμόδιου Υπουργείου, Χαρακτηριστική η ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Γ)Στο Υπουργείο που είναι αρμόδιο για τον Πρωτογενή Τομέα κυριαρχούν λογικές της περασμένης 30ετίας.

Δ)Στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, οι εγγραφές στο ΓΕΜΗ υποχώρησαν τον Ιούλιο του 2015 κατά 47,7% έναντι του Ιουλίου το 2014.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η δημιουργία νέων επιχειρήσεων (και κυρίως μικρομεσαίων) ήταν κατά 23,2% μειωμένη έναντι της περσινής.

ε) Το ΕΣΠΑ και τα έργα υποδομών “πάγωσαν”.

Έργα που είχαν δηλωθεί ότι θα υλοποιηθούν ως τις 31/12/2015 θα μείνουν ημιτελή και κινδυνεύουν να χαθούν πόροι 2,5-3 δις ευρώ.

στ) Ακόμη και για τα 35 δις των Διαρθρωτικών Ταμείων που συγκροτούν το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ, δεν υπάρχει επεξεργασία στρατηγικής, επιλογή έργων, δράσεων και προτεραιοτήτων.

5] ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει Σχέδιο, δεν έχει ΟΡΑΜΑ, δεν έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την Ανάπτυξη που έχει η χώρα.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη προϋπόθεση της πολιτικής σταθερότητας για το επενδυτικό κλίμα

6] Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδειξαν τα περασμένα χρόνια το πώς δημιουργείται ένα σωστό επενδυτικό κλίμα

Οι μεγάλες υποδομές (Εγνατία, Αεροδρόμια, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο κ.α.) σε όλη την Ελλάδα έγιναν για να ευνοήσουν την ανάπτυξη και να ενισχύσουν την αναγκαιότητα της ελληνικής Οικονομίας και επιχείρησης.

Οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των αγορών έγιναν για να φέρουν ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη και τα τελευταία χρόνια στην Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης, οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ευνόησαν τις μικρές και μεγάλες επενδύσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έτη 2013-2014 το ΥΠΕΚΑ υπόγραψε 278 Αποφάσεις

Περιβαλλοντικών όρων από τις οποίες οι 105 αφορούν νέες επενδύσεις ύψους 6,1 δις ευρώ.

7] Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την προεκλογική περίοδο τους άξονες και τις κατευθύνσεις
της πρότασής του για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της
χώρας.


Σύντομα θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών εξειδίκευσης και διαλόγου με όλους τους
παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, επιδιώκοντας μια ευρύτερη συμφωνία για
την διεκδίκηση και υλοποίησή του.


Παράλληλα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ένα Σχέδιο Ανάπτυξης για κάθε

Περιφέρεια της χώρας, το οποίο θα συνδέεται και με νέες προτάσεις οικονομικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με τις όμορες χώρες σε συγκεκριμένους τομείς.

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες για Ανάπτυξη. Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή.

Η Ελλάδα έχει την δύναμη να βγει από την κρίση και το μνημόνιο, να ξαναγίνει ισχυρή στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους γείτονές της για να διαδραματίσει ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτικό ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη. Αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ.

Και θα αγωνιστούμε για να γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: