Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΛΠΕΣ


Όλα τα σενάρια και οι συμμαχίες για τον β’ γύρο...
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ

Με τη μάχη στην περιφέρεια για πολλούς να θεωρείται προκαθορισμένη, αφού δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την 22α Νοεμβρίου, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στα επιτελεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το βάρος πέφτει στην Αττική. Με δεδομένο ότι οι μισοί ψηφοφόροι που θα προσέλθουν αυτή την Κυριακή στις κάλπες θα προέρχονται από την πρωτεύουσα, και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της συντηρητικής παράταξης τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο λεκανοπέδιο με περιοδείες στις γειτονιές και ομιλίες. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης που εκλέγονται στη Β’ Αθήνας κινητοποιούν ήδη τους εκλογικούς τους πυρήνες, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάνει τα πάντα για να μπει «σφήνα».

Όποιος κόψει πρώτος το νήμα στη Β’ Αθήνας συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι πρώτος το βράδυ της Κυριακής και να πάρει το προβάδισμα για τη «γαλάζια» ηγεσία, αφού όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως δεν θα υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο, όπερ μεθερμηνευόμενο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα εκλεγεί στις 10 Ιανουαρίου 2016. Μέχρι τότε όμως πρέπει να υπάρξει το δίδυμο που θα περάσει στον β’ γύρο. Οι δημοσκοπήσεις στην πλειονότητά τους δείχνουν Μεϊμαράκη με Τζιτζικώστα, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί βαρόμετρο ειδικά για τη Β’ Αθήνας.

Μέσα σε αυτό κλίμα οι υποψήφιοι, παράλληλα με τη μάχη της Κυριακής, ανιχνεύουν το έδαφος και για την τελική αναμέτρηση, εφόσον, βέβαια, δεν υπάρξει εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή. Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας, ενώ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια στήριξης των υποψηφίων που θα επικρατήσουν από τους άλλους δύο.

«Στο θέμα της αντιπροεδρίας κάποιοι έκαναν στροφή. Κάποιοι ξαναρωτηθήκαν και το άφησαν ανοιχτό. Όσοι ρωτούνται προεκλογικά είναι λογικό να λένε “όχι”. Οι απαντήσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται κυριολεκτικά υπόψη», είπε, πάντως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια, περιγράφοντας ταυτόχρονα τι γίνεται στη «γαλάζια» σκακιέρα.

Το ανάρτησα από http://www.epikaira.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: