Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΛΠΕΣ


Όλα τα σενάρια και οι συμμαχίες για τον β’ γύρο...
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ

Με τη μάχη στην περιφέρεια για πολλούς να θεωρείται προκαθορισμένη, αφού δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την 22α Νοεμβρίου, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στα επιτελεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το βάρος πέφτει στην Αττική. Με δεδομένο ότι οι μισοί ψηφοφόροι που θα προσέλθουν αυτή την Κυριακή στις κάλπες θα προέρχονται από την πρωτεύουσα, και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της συντηρητικής παράταξης τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο λεκανοπέδιο με περιοδείες στις γειτονιές και ομιλίες. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης που εκλέγονται στη Β’ Αθήνας κινητοποιούν ήδη τους εκλογικούς τους πυρήνες, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάνει τα πάντα για να μπει «σφήνα».

Όποιος κόψει πρώτος το νήμα στη Β’ Αθήνας συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι πρώτος το βράδυ της Κυριακής και να πάρει το προβάδισμα για τη «γαλάζια» ηγεσία, αφού όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως δεν θα υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο, όπερ μεθερμηνευόμενο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα εκλεγεί στις 10 Ιανουαρίου 2016. Μέχρι τότε όμως πρέπει να υπάρξει το δίδυμο που θα περάσει στον β’ γύρο. Οι δημοσκοπήσεις στην πλειονότητά τους δείχνουν Μεϊμαράκη με Τζιτζικώστα, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί βαρόμετρο ειδικά για τη Β’ Αθήνας.

Μέσα σε αυτό κλίμα οι υποψήφιοι, παράλληλα με τη μάχη της Κυριακής, ανιχνεύουν το έδαφος και για την τελική αναμέτρηση, εφόσον, βέβαια, δεν υπάρξει εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή. Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας, ενώ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια στήριξης των υποψηφίων που θα επικρατήσουν από τους άλλους δύο.

«Στο θέμα της αντιπροεδρίας κάποιοι έκαναν στροφή. Κάποιοι ξαναρωτηθήκαν και το άφησαν ανοιχτό. Όσοι ρωτούνται προεκλογικά είναι λογικό να λένε “όχι”. Οι απαντήσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται κυριολεκτικά υπόψη», είπε, πάντως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια, περιγράφοντας ταυτόχρονα τι γίνεται στη «γαλάζια» σκακιέρα.

Το ανάρτησα από http://www.epikaira.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: