Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΆΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
Ειδικού Συνεργάτη

Το Liberal φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα δύο ακόμη επίσημα έγγραφα από τα γραφεία Τύπου πρεσβειών μας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα έγγραφα αυτά καταρρίπτουν απολύτως την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το πλήθος των αδειών καθώς και για το καθεστώς αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ε.Ε.Μόλις το Σάββατο το βράδυ η κυβέρνηση, απαντώντας στις αποκαλύψεις του Liberal, επανέλαβε τις γνωστές της θέσεις, ότι δηλαδή στην Ευρώπη το πλήθος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ψηφιακής εκπομπής, εθνικής εμβέλειας, κυμαίνεται από 2-6.

Το ίδιο, είχε άλλωστε υποστηρίξει και στην Βουλή, για να τεκμηριώσει τη θέση της ότι οι άδειες που τελικά θα πρέπει να παραχωρηθούν θα πρέπει να είναι μόλις τέσσερις. Ενσωμάτωσε μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε, σχετικό πίνακα που τεκμηρίωνε τις απόψεις της αυτές.Το Liberal φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα άλλα δύο επίσημα έγγραφα που ζήτησε και έλαβε η κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2015 από τα γραφεία τύπου των πρεσβειών μας στο εξωτερικό. Τα έγγραφα αυτά έχουν πρωτοκολληθεί, είναι δημόσια και μπορούν να αναζητηθούν από οποιονδήποτε.

Το πρώτο έγγραφο εστάλη στην Ελληνική κυβέρνηση στις 9/11/2015 από την Ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο και έχει αριθμό πρωτοκόλλου A.Π.: 585/Z.1.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία του Δουκάτου, στην χώρα που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 500.000 κατοίκους, λειτουργούν 15 κανάλια, εκ των οποίων τα 14 είναι ιδιωτικά.

Το παράδειγμα του Λουξεμβούργου έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου ακολουθείται το «υπόδειγμα Παππά» στην χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η διαφορά όμως με την Ελλάδα είναι ότι στην συγκεκριμένη χώρα, η αδειοδότηση δεν έχει κανένα σημαντικό κόστος, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο.

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί γιατί η κυβέρνηση απέφυγε να χρησιμοποιήσει στη νομική της τεκμηρίωση το επίσημο έγγραφο που ζήτησε η ίδια από την πρεσβεία μας στο Λουξεμβούργο, μιας και το καθεστώς αδειοδότησης στην χώρα αυτή προσομοιάζει με το δικό της μοντέλο.

Το δεύτερο επίσημο έγγραφο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά την αλληλογραφία της Κυβέρνησης με την Ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη. Η κυβέρνηση τόσο με ανακοινώσεις της όσο και με την παράθεση στοιχείων στην Βουλή, ισχυρίστηκε ότι στην Ισπανία λειτουργούν μόλις 5 ιδιωτικά επίγεια ιδιωτικά κανάλια, μεικτού περιεχομένου, εθνικής εμβέλειας. Φαίνεται όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μαδρίτης διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε η πρεσβεία μας στην Μαδρίτη στις 12/11/2015 και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 688/Φ.110.2, στην Ισπανία τα κανάλια που λειτουργούν κάτω από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ περισσότερα των 5, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, στην Ισπανία λειτουργούν τα ακόλουθα κανάλια εθνικής εμβέλειας, εκ των οποίων τουλάχιστον 9 (και όχι 5, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση) έχουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται.Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Liberal είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύβεται ούτε πίσω από προσωπικές επιθέσεις, ούτε πίσω από αφορισμούς. Γιατί διαψεύδεται με τον πιο επίσημο τρόπο, από τις ίδιες τις υπηρεσίες της.

Οφείλουν άμεσα, τόσο ο αρμόδιος υπουργός, όσο και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος (στην οποία έχει κοινοποιηθεί όλη η επίσημη αλληλογραφία) να ενημερώσουν υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό για τις μεγάλες αποκλίσεις που αποκαλύπτονται μεταξύ των αναφορών των υπηρεσιών και της αιτιολογικής έκθεση του νόμου, που η ίδια κατέθεσε.

Και οφείλουν να τον ενημερώσουν, διότι τόσο το πλήθος των αδειών όσο και τα έσοδα που θα προκύψουν, αφορούν το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα της δημοκρατίας μας!


Το ανάρτησα από http://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: