Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: "ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ" ΔΙΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Φωτογραφία Αρχείου: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti
 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
 

Λευκή επιταγή στο ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο και ρόλο άτυπου διαμεσολαβητή στον έμμεσο πλέον διάλογο επί των τουρκικών εκδικήσεων εις βάρος τη χώρας μας προσφέρει η απόφαση της Αθήνας να δεχθεί το γερμανικό τελεσίγραφο και να υποβάλλει από κοινού αίτημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για ανάληψη της διαχείρισης του μεταναστευτικού. 

Χωρίς να έχει παρουσιάσει συγκριμένα στοιχεία ότι έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο πολιτικό και νομικό πλαίσιο ώστε να διασφαλίζονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, η κυβέρνηση έσπευσε υπό τις απειλές του Βερολίνου και της Βιέννης για έξοδο από την Σενγκεν, να ικανοποιήσει την απαίτηση τους για «ελληνοτουρκική» συνδιαχείριση του μεταναστευτικού υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ. Παρακ’αμπτοντας έτσι την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί την απευθείας συνδιαχείριση με τις κοινές περιπολίες άλλα και ικανοποιώντας την Τουρκία που πλέον φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ στην εμπλοκή του στην συριακή κρίση (όπου η ίδια βρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου λογω των Κούρδων και της Ρωσίας) και συγχρόνως αποκτά λόγο ως μέλος του ΝΑΤΟ, που δεν διέθετε μέχρι τώρα στις επιχειρήσεις της «ευρωπαϊκής» FRONTEX.

Η αβλεψία και η προχειρότητα με την οποία χειρίζεται μείζονος σημασίας εθνικά θέματα η κυβέρνηση είχαν σαν αποτέλεσμα να παραπεμφθεί πλέον στις αρμόδιες Επιτροπές του ΝΑΤΟ το πλαίσιο της εμπλοκής της Ναυτικής Δύναμης στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών, με την προσφορά κυρίως πληροφοριών και παρακολούθησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. 


Με τον τρόπο αυτό όμως ουσιαστικά παραπέμπεται στις επιτροπές τεχνοκρατών του ΝΑΤΟ μια άτυπη ελληνοτουρκική «διαπραγμάτευση» επί των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, καθώς η υλοποίηση της νατοϊκής αποστολής άπτεται ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία.
Η κυβέρνηση αποκρύπτει την όποια συμφωνία έχει υπάρξει ώστε να μην αποκαλυφθεί, εάν πράγματι έχει καταγραφεί επαρκές πλαίσιο για την προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων... 


Γιατί φυσικά η όποια αναφορά στην ελληνοτουρκική επιστολή, σε «περιορισμό της δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αντίστοιχα στον εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα της κάθε χώρας» και η «αναγνώριση των αρμόδιων Κέντρων συντονισμού της Έρευνας και Διάσωσης» ή ακόμη και ότι «ο καθορισμός της περιοχής που θα επιχειρούν οι τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις στο πλαίσιο της νατοϊκής δύναμης θα καθορίζονται από τον (Γερμανό) διοικητή της», κάθε άλλο πάρα διασκεδάζουν τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται.


Το Αιγαίο για σειρά ετών αποτελεί σχεδόν αποκλεισμένη περιοχή για το ΝΑΤΟ, καθώς ο σχεδιασμός ασκήσεων που πρέπει να έχουν έγκριση και της Αθήνας και της Άγκυρας προσέκρουε στην αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. 


Η κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν πως διασφαλίζονται, με την πρόσκληση που από κοινού απηύθηναν με την Τουρκία προς το ΝΑΤΟ, τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα: 


Εφόσον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. ,θα είναι ο Γερμανός διοικητής της νατοϊκής δύναμης που θα αποφασίζει για το ποιος θα κινείται στην ζώνη μεταξύ 6 και 10 μιλίων; Αυτό όμως ουσιαστικά θα συνιστά απεμπόληση ελληνικής κυριαρχίας… Σε διαφορετικό σενάριο: θα υποβάλλουν τα πτητικά μέσα της νατοϊκής δύναμης σχέδια πτήσης κατά την διέλευση τους στην περιοχή μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων;


Εφόσον συμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Αμυνας, γίνονται σεβαστές οι αρμοδιότητες για Έρευνα και Διάσωση, γιατί η Αγκυρα ακόμη και με αφορμή την τραγική απώλεια των τριών αξιωματικών αμφισβήτησε αυτήν την ελληνική αρμοδιότητα ακόμη και για το μέσο του Αιγαίου; Και εφόσον τελικά επιμείνει στην παγία αυτή αξίωση της, ποιος θα καθορίζει την Έρευνα και Διάσωση σε περιοχές πέραν της ζώνης των 6 ν.μ. από τα ελληνικά νησιά και σε όλη την περιοχή εντος του FIR Αθηνών;


Στο πλαίσιο του σεβασμού της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο της Νατοϊκής αποστολής, σημαίνει ότι βάσει του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, τα ελληνικά πλοία και αεροσκάφη θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε νησίδες όπως τα Ίμια, ή σε τέτοιες περιπτώσεις θα αποφασίζει κατά περίπτωση ο Γερμανός υποναύαρχος; (νομιμοποιώντας ουσιαστικά την τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας;). 

Για να είχε το οποιοδήποτε νόημα αυτή η απολύτως προβληματική ελληνοτουρκική συμφωνία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της Αγγελα Μέρκελ, θα έπρεπε τουλάχιστον να υπήρχε ρητή δέσμευση της Τουρκίας για επανεισδοχή όλων των μεταναστών που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν φύγει από το έδαφος της και έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αλλά τέτοια συμφωνία δεν φαίνεται να είναι καν στις προθέσεις του κ. Ερντογαν.

Καθώς η αποστολή του ΝΑΤΟ δεν αφορά Έρευνα και Διάσωση πάρα την παροχή πληροφοριών και αναγνώριση, επιτήρηση και εποπτεία της περιοχής η αναφορά ότι θα επιστρέφονται στην Τουρκία όσοι διασώζονται αφορά τις εξαιρέσεις, όταν τα νατοϊκά σκάφη θα υποχρεώνονται από τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές να περισυλλέξουν κάποια βάρκα μεταναστών. 


Η εξέλιξη με την ελληνοτουρκική κοινή πρόσκληση στο ΝΑΤΟ για να αναλάβει δράση στο Αιγαίο έχει πολλές γκρίζες ζώνες τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να ξεδιαλύνει και να ενημερώσει πλήρως τόσο την Βουλή όσο και τον ελληνικό λαό. 


Πρόκειται για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και τα περί …. απορρήτων του κ. Καμμένου είναι απλές υπεκφυγές. 


Πηγή: Ιστοσελίδα Μιχάλη Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: