Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ": 140 ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Του Λ.Λιγουριώτη

 Το πλέον καυτό θέμα που απασχολεί την χώρα δηλαδή ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης,θα συζητηθεί στο ''Οικονομικό Φόρουμ Δελφών'' που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δελφών. 


Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα λοιπόν δεσπόζουν στη θεματολογία και με αυτές σχετίζονται άμεσα οι 6 από τις συνολικά 20 θεματικές ενότητες του συνεδρίου που περιλαμβάνουν επίσης μεταξύ άλλων την Αναθεώρηση του Συντάγματος, το Ασφαλιστικό, τα ΜΜΕ κ.α. 140 ομιλητές κύρους και επιρροής Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 140 ομιλητές κύρους και επιρροής -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- οι οποίοι θα συζητήσουν στα 20 ''τραπέζια'' θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

Με υψηλόβαθμα στελέχη θα συμμετέχουν επίσης στις συζητήσεις και σημαντικές διεθνείς δεξαμενές σκέψεις και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, German Marshall Fund, Stratfor, Rand Corporation, Eurasia Group, Vienna Institute for International Economic Studies, London School of Economics, Ίδρυμα Konrad Adenauer κ.α. 

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών καθίσταται έτσι ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Η θεματική για τις στρατηγικές κινήσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης θα παρουσιαστεί με κεντρικό ομιλητή τον Πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια Ευρώπη κ. Dirk Reinermann, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θοδώρα Τζάκρη και η Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, κ Deborah Wince-Smith. 

 Για την σχέση δημοσίου χρέους και της οικονομικής ανάπτυξης θα συζητηθεί σε ξεχωριστή ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Declan Costello, Διοικητής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώην Υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times, κ. Peter Spiegel. Το Τραπεζικό σύστημα Στην συζήτηση με κεντρικό θέμα τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα, συμμετεχουν η κ Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος, τους ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Payments, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της TITE Capital του Καναδά, ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου κ. Αιμίλιος Αυγουλέας και ο πρώην Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας - την συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Boston Consulting Group στην Ελλάδα κ. Βασίλης Αντωνιάδης. 

Για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων ειδικών, του Αντιπροέδρου του Τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Δημητρίου Τσιτσιράγκου. 

Θα συζητηθούν επίσης τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικής κουλτούρας .Ειδική ομιλία για την σημασία των δημόσιων επενδύσεων στην επίτευξη της ανάπτυξης αναμένεται να παρουσιάσει η Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κα Corina Cretu. 

Οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας Σε ένα διπλό πάνελ με την συμμετοχή καταξιωμένων επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών φορέων θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις σχετικά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. 

Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Παναγής Βουρλούμης Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η Sheri L.Orlowitz, Ιδρυτικός Εταίρος της Artemis Holding Group από τις ΗΠΑ, ενώ θα γίνουν ειδικές παρεμβάσεις από την κα Έφη Κυρτάτα, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Reload Greece και τον κ. Ιωάννη Τσακίρη, Υπεύθυνο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την Νοτιοανατολικής Ευρώπη. Οι θεσμικοί φορείς θα εκπροσωπηθούν από καταξιωμένους επιχειρηματίες όπως οι κ.κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, Νίκος Ευθυμιάδης, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών και Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Έλληνο - Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο. 

Ο ρόλος της καινοτομίας, Η επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης και η μετατροπή της σε καινοτομία και σε οικονομική δραστηριότητα θα συζητηθούν από τους κ.κ. Αρίστο Δοξιάδη, Εταίρο του Openfund, Αλέξανδρο Ελευθεριάδης Συνιδρυτή και Επικεφαλή Επιστήμονα της Vidyo και Μάρκο Βερέμη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream. Τις συζητήσεις θα συντονίσουν η κ Ελευθερία Μαμιδάκη, Πρώην Αντιπρόεδρος της Mamidoil-Jetoil και ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Anchorstone Partners. Συνταγματική Αναθεώρηση Επίσης θα συζητηθεί εκτενώς, η κοινή πεποίθηση πως η επανεκκίνηση της χώρας μπορεί να ξεκινήσει μόνο μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε θεσμικό και συνταγματικό επίπεδο. 

Στη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους οι κ.κ. Αντώνης Μανιτάκης, Πρώην Υπουργός, Κοσμήτορας Επί Τιμή στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παύλος Ελευθεριάδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Χάρης Οικονομόπουλος, Δικηγόρος, Έλληνας Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμένου, στην ίδια θεματική ενότητα, ο οποίος αποτελεί και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. 

Το ασφαλιστικό σύστημα Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επίσης ένα από τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο. Με ειδική παρέμβαση θα τοποθετηθεί επί του θέματος ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος . 

Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η κα Susanna Vogt, Επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Siftung στην Ελλάδα, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Πρώην Υπουργός Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πλάτων Τηνιός Επικουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Πολιτικοί Θεσμοί και Μ.Μ.Ε Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν επίσης στην ιδιαίτερα επίκαιρη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτικοί θεσμοί διασφαλίζουν τον δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία των πολιτικών και διοικητικών «εντολοδόχων» και την αποφυγή ή διόρθωση αυθαιρεσιών, στρεβλώσεων και σφαλμάτων. 

Στη συγκεκριμένη συζήτηση θα καταθέσουν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, Πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής , o Kevin Featherstone Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics και ο Νίκος Πασσάς Διακεκριμένος Καθηγητής στη Διεθνή Ακαδημία Εναντίον της Διαφθοράς. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα τοποθετηθεί και ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας. Επίκαιρη και ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η συζήτηση που θα διεξαχθεί σχετικά με την μεταρρύθμιση στα ΜΜΕ και το πώς οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των μέσων μαζικής επικοινωνίας. 

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και Πρόεδρος της 24 Media κ. Δημήτρης Μάρης, η Οικονομική Σύμβουλος του ΟΟΣΑ κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ την διεθνή εμπειρία του θα παρουσιάσει ο κ. Fabrizio D’ Angelo πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Burda International, ενός από τους μεγαλύτερους media οργανισμούς στον κόσμο. 

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του τριημέρου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/delphiforum 

Χορηγοί του Forum είναι οι Βωξίτες Παρνασσού-ELMIN, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Volvo,Cosmote, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Aegean Airlines, Consolidated Contractors Company, KPMG, Elikon, Lenovo, Hellas Gold και o Όμιλος Μυτιληναίου 

Το ανάρτησα από http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: