Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

ΑΓΑΘΗ ΜΑΚΡΙΔΟΥ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Ένα έτος και κάτι μήνες χρειάστηκαν μόνο για να καταρρεύσει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και η ρητορική ψεύδους και μίσους που καλλιεργούσε επί σειρά ετών. Σε ένα έτος και κάτι μήνες έδειξε σε όλη την κοινωνία, πως μπορεί να καταστραφεί ο οικονομικός, παραγωγικός και κοινωνικός ιστός και εν γένει μια ολόκληρη χώρα.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι ο ρόλος του κεντροαριστερού χώρου και ποια θέση δύναται να καταλάβει στον πολιτικό χάρτη της πατρίδας, αλλά και στον χάρτη των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων και εξελίξεων.

Η ταχεία ανασυγκρότηση ενός χώρου που θα κρατάει ίσες αποστάσεις από την καταστροφική αριστερά του κ.Τσίπρα και από την νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ.Μητσοτάκη είναι επιβεβλημμένη από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν αποστρέψει το πρόσωπο τους κι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους προς το πολιτικό σύστημα και αναζητούν απεγνωσμένα ένα κλαδί το οποίο τελικά δεν θα σπάσει. Δυστυχώς, ο λαικισμός ακόμη βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα ακραία κόμματα τα οποία εκμεταλλεύονται τα προβλήματα και την απόγνωση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Πολύς λόγος γίνεται για το στίγμα που θα έχει αυτή η μεγάλη προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη. Πολύς λόγος γίνεται για την μερίδα των πολιτών που θα εκπροσωπεί αυτή η παράταξη. Σε θεωρητικό επίπεδο αυτό είναι εύκολο, αλλά συνάμα και δύσκολο να γίνει. Είναι εύκολο, θεωρητικά, να προσδώσουμε έναν χαρακτηρισμό-μια οριοθέτηση, αλλά είναι δύσκολο να προσδώσουμε στίγμα.

Το στίγμα κάθε παράταξης προσδίδεται μέσα από τις πρακτικές προτάσεις για τα θέματα που μαστίζουν την κοινωνία. Όταν οι προτάσεις-θέσεις περιέχουν κοινωνικό πρόσημο, τότε το στίγμα , αυτομάτως, προσδίδεται από τους ίδιους τους πολίτες ως κεντροαριστερό, ως σοσιαλιστικό. Αντίθετα,όταν οι προτάσεις χαρακτηρίζονται από νεοφιλελευθερισμό, τότε πάλι αυτόματα οι πολίτες τους προσδίδουν το δεξιό στίγμα.

Άρα, η κουβέντα για τον ζωτικό χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να κλείσει πρωταρχικά στο πρακτικό επίπεδο, με προτάσεις που θα λύνουν τα προβλήματα του πολίτη και θα έχουν επίκεντρο τον πολίτη και με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια και την υπευθυνότητα. Από εκεί και πέρα οι πολίτες από μόνοι τους θα οριοθετήσουν και θα προσδώσουν το στίγμα που πρέπει να έχει η προοδευτική μας παράταξη.

Ιστορικά η Κεντροαριστερά πάντα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό της υπευθυνότητας και της στήριξης της χώρας στις πιο δύσκολες εποχές. Τώρα ξαναέρχεται η ώρα της αλήθειας,της ευθύνης . Η ταχεία ανασύνταξη του ζωτικού χώρου της Κεντροαριστεράς είναι προς όφελος της κοινωνίας, είναι επιβεβλημμένη από την ίδια την κοινωνία και οφείλει να είναι ταχεία για το μέλλον της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: