Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΌΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ

Όλες οι συνιστώσες, οι τάσεις και τα ρεύματα πολιτικής σκέψης και δράσης της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Ελληνικής Αριστεράς οφείλουμε να ξεπεράσουμε τα χαρακώματα, τα μικρομάγαζα, τα όρια, τα τείχη και τα σύνορά μας...


Οφείλουμε να συνυπάρξουμε με τις διαφορές μας, επιβάλλεται να συμπορευτούμε. Όλοι μαζί είτε είμαστε σοσιαλδημοκράτες, είτε εργατικοί, είτε σοσιαλιστές ή μεταρρυθμιστές κεντρώοι ή εκσυγχρονιστές ή κοινοτιστές ή οικολόγοι ή ανανεωτικοί κομμουνιστές είτε ανήκουμε στα κινήματα κοινωνικής κριτικής και αλληλεγγύης, είτε υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Οφείλουμε να ενδώσουμε στον μεγάλο πειρασμό και να πούμε ΝΑΙ στον γόνιμο διάλογο και στην ώσμωση των ιδεών και των προτάσεών μας και όχι στην ευκαιριακή και τυχαία έως ανυπόληπτη συγκόλληση των κορυφών των κομματικών πυραμίδων...και των κορυφαίων... ευκαιριακών ηγετίσκων.

Με δημοκρατική διαδικασία, με συμμετοχή, με αρχές και αξίες, που θα υπηρετούν την συλλογική θέληση του ελληνικού λαού να ζει ειρηνικά, να εξελίσσεται, να δημιουργεί, να προκόβει. Μέσα σε μια ελληνική, ευρωπαϊκή και οικουμενική κοινωνία που θα είναι πραγματικά δημοκρατική, σύγχρονη, ανοιχτή και ανεκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: